MonPlaneta
El Parc Natural del Cap de Creus aconsegueix la Carta Europea de Turisme Sostenible

El Parc Natural del Cap de Creus ha aconseguit la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), una certificació atorgada per la Federació EUROPARC que acredita el compromís en el desenvolupament de l’activitat turística tenint en compte les necessitats del medi ambient, de la població local i de les empreses del territori. El procés d’adhesió a la distinció va començar l’any 2018 i ha comptat amb la implicació de 19 entitats públiques i 48 de privades.

Aquest és el cinquè parc natural gestionat per la Generalitat que aconsegueix aquesta distinció. També la tenen la Zona Volcànica de la Garrotxa, el Delta de l’Ebre, el Montsant i les Capçaleres del Ter i del Freser. El desembre de 2019 es va presentar el dossier de la candidatura a la Federació EUROPARC, on es detallen cinc línies estratègiques i 38 actuacions a desenvolupar durant els propers 5 anys.

Superada amb èxit l’auditoria que es va fer el 28 i 29 de juliol d’aquest any, a finals de 2021 se celebrarà, virtualment, l’acte oficial d’acreditació dels espais CETS. L’àmbit d’actuació de la Carta el conformen vuit municipis inclosos dins de l’àmbit del parc natural. Concretament, Cadaqués, Llançà, el Port de la Selva, Palau-saverdera, Pau, Roses, Selva de Mar i Vilajuïga (Alt Empordà).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa