El Parc del Garraf recupera el conreu d’espigall

Un projecte ha permès a la vegada recuperar l’agricultura dins el parc i, a més, obrir una línia de recerca sobre l'espigall, una varietat de col cultivada tradicionalment a la zona.

Parc Natural del Garraf

Parc Natural del Garraf | Jorge Franganillo

El Parc del Garraf, que forma part de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, ha valorat positivament els quatre anys que ha durat el projecte de reintroducció de l’espigall -o col brotonera- a la zona, que ha estat realitzat amb la Fundació Miquel Agustí, vinculada a l’Escola Superior d’Agricultura de la Universitat Politècnica de Catalunya. Aquest programa ha tingut dues grans conseqüències: d’una banda, la recuperació de l’agricultura dins del Parc del Garraf i, de l’altra, l’obertura d’una línia de recerca en aquesta varietat concreta de col, que tradicionalment s’havia cultivat a tota la comarca. El seu cultiu al Parc ha permès millorar-ne la seva producció i rendiment en successives generacions i, en endavant, continuarà amb l’objectiu d’assolir una qualitat homologable a nivell europeu (Indicació Geogràfica Protegida o Denominació d’Origen Protegida) que permeti protegir i reconèixer l’espigall i promocionar-lo dins l’àmbit de la cuina catalana.

Nou comentari