MonPlaneta
Un pagre octogenari trenca tots els rècords de longevitat coneguts en peixos tropicals
Pagre tropical de mitjanit
Pagre tropical de mitjanit | Europa Press

!--akiadsense-->

Durant les investigacions científiques no sempre trobes el que estaves cercant. Aquest ha estat el cas dels científics australians que en la seva recerca sobre els efectes del canvi climàtic sobre les espècies de les aigües del pacífic es van topar amb el peix més vell del món conegut avui dia, un pagre tropical de mitjanit de 81 anys. Així ho ha explicat National Geographic, que s’ha fet ressó de l’estrany descobriment.

La troballa es dona en un context especialment anormal, ja que els efectes de l’escalfament global han provocat una disminució de l’esperança de vida en els peixos de zones tropicals. “És simplement increïble que un peix hagi viscut en un escull corali 80 anys. El peix més vells que havíem trobat fins ara en aigües superficials i tropicals tenia 60 anys”, ha exposat Brett Taylor, ictiòleg líder del projecte d’investigació. Així doncs, el pagre tropical de mitjanit ha arrabassat el títol al peix roca del Carib, qui ostentava aquest reconeixement dels del 2016.

Els investigadors remarquen que el cas d’aquest pagre és una excepció insòlita. Els estudis, com el de l’equip australià, que analitzen la longevitat de les espècies demostren com l’acció humana fa que moltes espècies morin prematurament, especialment en les aigües càlides i els ecosistemes coral·lins d’on és originària aquesta espècie.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa