MonPlaneta
La Paeria es proposa elaborar una nova regulació sobre la instal·lació de parcs solars
Plaques solars
Plaques solars | Wikimedia Commons

!--akiadsense-->

La Comissió de Polítiques de la Gestió Urbanística i Mobilitat de l’Ajuntament de Lleida debatrà una proposta de suspensió de la tramitació de llicències per a usos i obres d’instal·lacions de parcs solars i fotovoltaics en tot el sòl no urbanitzable i urbanitzable no delimitat de la ciutat, que inclou les partides de l’Horta. L’objectiu és elaborar una nova regulació de les condicions urbanístiques que hauran de complir aquestes instal·lacions en el futur per a fer-les compatibles amb l’entorn natural i agrari. Queden al marge d’aquesta suspensió les instal·lacions d’autoconsum i les que s’instal·lin a les cobertes dels edificis existents. La proposta es debatrà dimecres en comissió, per a la seva posterior aprovació al ple.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha explicat que aquesta suspensió temporal de llicències ve motivada per la necessitat de dur a terme l’estudi i redacció d’una modificació puntual del Pla general d’ordenació urbana de Lleida, per regular les condicions urbanístiques necessàries per a la implantació dels parcs solars fotovoltaics. En restaran exemptes les instal·lacions d’autoconsum i les que s’instal·lin a les cobertes dels edificis existents, que sí que podran seguir-se tramitant d’acord amb el procediment establert fins ara.

Postius ha posat de relleu l’interès creixent per instal·lar plaques fotovoltaiques i parcs solars, fet que el govern celebra per avançar cap a un model basat en les energies renovables. Tot i això, ha remarcat que la singularitat de l’Horta de Lleida suposa un repte per tal de “buscar l’equilibri i no convertir l’Horta en un gran parc solar“. És per això, que davant l’interès per instal·lar parcs solars, la Paeria ha convingut suspendre temporalment les llicències per instal·lar plaques fotovoltaiques a l’Horta -però no en teulades-, per tal de “regular-ho fent compatible la instal·lació de les mateixes amb la preservació de la singularitat de l’Horta”, ha explicat Toni Postius.

El responsable municipal ha explicat que els tècnics municipals ja treballen en aquesta regulació i, per tant, la voluntat és poder-ne disposar en el mínim temps possible. El que es pretén és “establir els mecanismes i criteris necessaris que permetin instal·lar plaques fotovoltaiques sense perjudici per a l’Horta de Lleida, així com evitar possibles conflictes generats per aquesta manca de regulació“, ha afegit Postius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa