Pacte Verd Europeu: la Comissió presenta mesures per fomentar la producció ecològica

L'objectiu és que el 2030 una quarta part de les terres agrícoles de la UE estiguin dedicades a aquest tipus de cultiu

Camps de conreu de cereals a Caldes de Montbui

Camps de conreu de cereals | DIBA

La Comissió Europea va presentar aquest dijous el seu pla d’acció per al desenvolupament de la producció ecològica, en línia amb el Pacte Verd Europeu i les estratègies comunitàries “Del camp a la taula” i sobre la biodiversitat al continent. El seu objectiu és impulsar tant producció com el consum de productes ecològics amb la mirada posada al 2030, quan es vol que el 25% de les terres cultivades de la Unió Europea es dediquin a aquest tipus d’agricultura, i així impulsar decididament aquest tipus de producció.

L’agricultura ecològica presenta tot un seguit d’avantatges importants respecte el model de producció actual. Per exemple, els camps de cultiu ecològics tenen aproximadament un 30% més de biodiversitat, els animals criats de manera ecològica gaudeixen d’un grau més elevat de benestar i prenen molts menys antibiòtics, els agricultors ecològics tenen ingressos superiors i són més resilients en cas de crisi i, a nivell dels consumidors, gràcies al logotip ecològic de la Unió Europea sempre saben exactament què estan comprant i menjant. Per tal d’aconseguir tots aquests objectius, el pla d’acció de la Comissió Europea presenta 23 accions que giren al voltant de tres eixos principals: l’impuls del consum, l’augment de la producció i la millora de la sostenibilitat del sector.

Nou comentari