MonPlaneta
El Pacte Nacional per a la Mobilitat Segura i Sostenible comença a caminar
  • CA
Primera reunió del Pacte Nacional per a la Mobilitat Segura i Sostenible | SCT

El Pacte Nacional per a la Mobilitat Segura i Sostenible ha posat fil a l’agulla als seus objectius i ha començat a desenvolupar el Pla d’Acció, després que el passat juliol en quedés constituït el Plenari al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. En aquest sentit, aquest dimarts a la tarda, a la Sala d’Actes del Departament d’Interior, es va crear la Taula d’Entitats del Sector de la Mobilitat i la Seguretat Viària i es van estructurar els grups de treball específics per a cada eix estratègic del Pacte. Aquesta reunió de treball va estar presidida pel director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, el director d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, el director de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, i també hi ha participat la directora de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mercè Rius.

Aquest compromís transversal entre la Generalitat, les Diputacions, el món local i la societat civil i econòmica té per objectiu implantar una mobilitat més segura i al mateix temps sostenible, saludable, connectada i automatitzada a Catalunya, així com l’assoliment de la Visió Zero en víctimes de trànsit. Els sis Grups de Treball creats desenvoluparan cadascun d’aquests eixos estratègics del Pacte:

1. Repensar l’espai públic cap una mobilitat més sostenible i segura

2. Adaptar les polítiques de seguretat viària a les noves característiques de la sinistralitat

3. Crear una estratègia comunicativa per involucrar tota la societat

4. Crear un espai de cooperació estratègica entre els diferents sectors implicats en la mobilitat intel·ligent

5. Establir els objectius estratègics per a les infraestructures respecte als nous sistemes de mobilitat

6. Crear l’estructura necessària en l’autoritat del trànsit per abordar els nous reptes de mobilitat i seguretat viària en el futur

En aquest procés de concertació es va acordat realitzar sessions de cada Grup de Treball abans que finalitzi l’any i totes les contribucions s’integraran en un únic document de Pla d’Acció que dotarà de contingut el Pacte i el qual serà presentat a la Taula d’entitats del sector de la mobilitat i la seguretat viària al primer trimestre del 2020.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa