MonPlaneta
El PACMA reclama protocols d’actuació per la mort d’un emú a Sant Cugat
Moment en que la policia local va aconseguir capturar l’emú a Sant Cugat després d’una persecució

Aquesta setmana un emú va morir a Sant Cugat del Vallès. Segons diverses fonts que apunten des del Pacma, l’animal, originari d’Austràlia va morir com a conseqüència de ‘l’estrès I l’assetjament’ al que el va sotmetre la policia local durant la seva persecució.

Des del Pacma, expliquen en un comunicat que “la manca de protocols específics, la mínima o nula formació, la falta de coordinació i principalment l’escàs interès per part dels consistoris es fan insuportables”. Recorden que la responsabilitat de l’Ajuntament, en el marc de les seves competències, inclou conèixer quin són els ‘habitants’ del seu municipi i es pregunten “com pot ser que aquest animal salvatge hagi estat arrencat del seu hàbitat natural i no s’hagi prohibit aquesta pràctica”.

És per això que han demanat a l’Ajuntament de Sant Cugat una reunió amb caràcter d’urgència per aclarir els fets. Per demanar que s’obri una investigació al responsable de l’emú sobre la vigència dels permisos pertinents. Des del PACMA també demanen que es posin en marxa protocols d’actuació específics per aquests casos, mitjans adequats i una millor coordinació amb diferents departaments de seguretat, protecció animal i serveis socials.

En el mateix comunicat, el partit animalista recorda que en la majoria dels casos, els animals salvatges acaben els seus dies explotatst, engabiats, o fins i tot abandonats provocant situacions d’inseguretat per ells mateixos i per la població. És per això que demanen la prohibició expressa de l’adquisició d’animals exòtics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa