MonPlaneta
Oxfam Intermón ofereix una guia ràpida per tenir una vida eco-friendly

Oxfam Intermón és una ONG que treballa a nivell internacional per combatre la pobresa i les injustícies socials, però ara posa a l’abast de qui ho vulgui una guia ràpida per ser més ecològics.

En aquesta guia que us podeu descarregar aquí, hi trobareu per exemple, consells per cuinar de forma adequada. Fent servir olles a pressió, adaptant els recipients a les dimensions dels fogons, utilitzar la calor residual del foc o del forn per acabar de cuinar, etc.

Pel que fa a la mobilitat, proposa reduir els nivells de contaminació a l’aire fent servir el transport públic, la bicicleta i sempre que es pugui caminant, ja que així, a més, es reduirà la contaminació acústica.

La guia ecofriendly recorda que si ens vestim amb la roba adequada segons l’època de l’any, contribuirem a fer un ús més racional de la calefacció a l’hivern i de l’aire condicionat a l’estiu.

Aposta per l’intercanvi de roba, d’estris, de mobles i de qualsevol objecte abans de llençar-lo i recomana que si teniu criatures, a mesura que les joguines no es facin servir que regalar-les és la millor opció perquè per algú altre seran com noves.

Aquestes són només algunes de les propostes que apareixen en aquesta guia.

Per Oxfam Intermón, un món més sostenible també és un món més just.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa