MonPlaneta
Una de les orques nascudes en captivitat més velles del món mor al SeaWorld d’Orlando
Kayla
Kayla durant un espectacle al SeaWorld l’any 2008 | Wikimedia Commons

!--akiadsense-->

Kayla, la segona orca nascuda en captivitat SeaWorld de San Antonio (Estats Units), va morir aquest dilluns al SeaWorld de d’Orlando, a Florida. Kayla ha mort per causes desconegudes després d’haver començat a mostrar signes de malestar el passat dissabte. Tot i que el personal del parc li va donar tanta atenció com va poder, el seu estat va empitjorar al llarg del cap de setmana fins que va morir.

L’orca havia nascut el 1988 i tenia 30 anys. Les orques femella viuen uns 50 anys però es calcula que, en estat salvatge, poden arribar als 80 o 90, xifres a què les orques en captivitat no arriben mai. L’exemplar nascut en captivitat més gran del món, una femella anomenada Orkid, viu al SeaWorld de San Diego, el mateix on viu la famosa orca Ulisses, i va néixer només dos mesos abans que Kayla.

Els centres SeaWorld, que encara tenen una població de 20 orques en total, han estat fortament criticats durant els darrers anys pel seu programa de cria en captivitat d’orques i els espectacles que els fan protagonitzar, especialment des que, el 2013, el documental ‘Blackfish’ va exposar la pitjor cara de les pràctiques dels parcs, que fins i tot posaven els mateixos entrenadors humans en perill de mort. El març de 2016, SeaWorld va anunciar la fi del seu programa de cria i, tot i que més a poc a poc, també la dels seus espectacles aquàtics. Kayla és la quarta orca que mor al SeaWorld en menys de dos anys.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: LSO a gener 30, 2019 | 18:26
    LSO gener 30, 2019 | 18:26
    ¿Aún hay gente que acude a ver como se tortura a estos animales? vaya chusma que hay por el mundo. Que un animal que debería estar en el océano disfrutando de libertad, tenga que estar encerrado en una piscina con ruido permanente y haciendo estupideces anti naturales, para que un niño, vaya una vez en su vida a ver este repugnante espectáculo? es lamentable.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa