MonPlaneta
Obertes les inscripcions del 3r Germinador Social, Concurs d’Innovació per a la Transició Energètica
  • CA

Som Energia i Coop57 col·laboren de nou en el Germinador Social, el concurs que pretén estimular la creació de models innovadors d’iniciatives socials, energia renovable i eficiència energètica en el marc de l’economia social i solidària, per promoure nous agents locals per a la transició energètica. Les cooperatives treballen conjuntament pel canvi de model energètic, econòmic i social. Amb aquest objectiu, després de l’èxit de les dues primeres edicions amb més de 70 projectes presentats, s’obre la 3a edició del concurs. Els premis consisteixen en una aportació econòmica per part de Som Energia de 31.500 €, que es distribuiran entre els projectes guanyadors. Coop57 tornarà a bonificar una part dels costos financers d’un possible préstec als projectes seleccionats. La cooperativa Opcions, per la seva part, donarà suport en la tramitació del premi del públic.

El concurs està obert a totes les iniciatives que contribueixin a la democratització de l’energia renovable, l’eficiència energètica, l’apoderament de les persones usuàries i que es constitueixin en nous agents per a la transició energètica en el marc de l’economia social i solidària. La novetat més destacada d’enguany és una categoria especial en l’àmbit de la Pobresa Energètica, dotada amb 10.000 euros, per animar a imaginar un nou model energètic lliure de desigualtats. A la vegada, es reforça el compromís del concurs en revertir els efectes nocius del model econòmic i social actual. També s’han afegit diverses millores en els terminis i les fases a les bases del concurs.

La selecció de les iniciatives guanyadores la durà a terme un jurat format per persones amb una àmplia visió i experiència en el moviment cooperatiu i energètic. El concurs també permet connectar els projectes que en sorgeixin amb altres iniciatives similars a Europa a través de REScoop, una federació de 1.250 cooperatives d’energies renovables d’àmbit europeu que agrupa prop d’un milió de persones actives en el canvi de model energètic. En anteriors edicions s’ha premiat projectes de mobilitat compartida, com Som Mobilitat, Ecotxe i AlternaCoop, de comercialització i producció de renovables, com EnergÉtica Coop, projectes relacionats amb habitatges socials i energèticament eficients), de foment de l’eficiència energètica, la prevenció i reutilització de residus i l’apoderament econòmic i social, i d’agrupació veïnal de consum.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa