MonPlaneta
Obertes les inscripcions al setè ‘Let’s Clean Up Europe!’ de neteges en entorns naturals
Alumnes plantant arbres pel Let’s Clean Europe 2019 | Aj. Castellbisbal

!--akiadsense-->

L’Agència de Residus de Catalunya ha obert les inscripcions a la setena edició del ‘Let’s Clean Up Europe!’ per organitzar neteges en entorns naturals, convidant administracions públiques, empreses, associacions, escoles i universitats a organitzar operacions de neteja. Qui s’inscrigui rebrà un kit de material logístic –bosses de ràfia reutilitzable, guants protectors i armilles– fins a exhaurir les existències o fins que acabi el termini, el 31 de març.

En la passada edició, Catalunya va participar amb 309 accions de neteja, de les 16.840 que es van fer a tot Europa, i hi van prendre part 20.535 persones. En total van recollir 86 tones de residus escampats pel medi natural. Després dels estralls causats per la tempesta Gloria, enguany s’espera que augmentin les accions inscrites, ja que, des que es va produir, moltes persones o organitzacions han anat realitzant diferents neteges a platges i lleres.

Entre el 8 i el 10 de maig de 2020 se celebra a Europa la iniciativa Let’s Clean Up Europe! en què totes les persones poden participar, de manera voluntària, en diferents accions de neteja dels espais naturals, com boscos, platges, rius o rieres. La Comissió Europea fomenta les accions de sensibilització sobre l’abast del problema dels abocaments incontrolats i la promoció de canvis en els hàbits i el comportament de la ciutadania.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa