MonPlaneta
Oberta la inscripció al Premi Catalunya d’Ecodisseny 2019
Entrega de premis i inauguració de la 2a mostra de Premis Ecodisseny 2017
Entrega de premis i inauguració de la 2a mostra de Premis Ecodisseny 2017 | Generalitat de Catalunya

!--akiadsense-->

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert la inscripció al Premi Catalunya d’Ecodisseny 2019. Enguany, el premi està dotat econòmicament amb 6.000 euros per a productes i serveis en el mercat o en desenvolupament, i amb 3.000 euros en la categoria Disseny jove. A més, ofereix altres beneficis a qui guanyi i participi, com ara la presència a l’exposició i al catàleg del Premi i la participació en altres activitats de difusió. La inscripció es podrà fer fins el 28 de febrer a les 12 hores. La finalitat del premi és reconèixer productes i serveis en el mercat o en desenvolupament dissenyats, fabricats o executats a Catalunya, que incorporin tàctiques per millorar el seu comportament ambiental al llarg del seu cicle de vida.

L’Ecodisseny és un dels instruments que poden ajudar a assolir un món més eficient en l’ús dels recursos i que, a la vegada, poden dinamitzar l’economia i la generació d’ocupació en el nostre país. Moltes empreses ja utilitzen estratègies de l’ecodisseny en la concepció de nous productes i serveis. A més, els hàbits de consum van evolucionant perquè aquests nous productes i serveis més sostenibles siguin cada dia més apreciats i demandats. Per incentivar estratègies d’ecodisseny –com allargar la vida útil amb productes reparables i reutilitzables, escollir els materials més eficients, fomentant que siguin monomaterials, o passar de producte a servei–, fomentant la producció i consum de productes sostenibles a Catalunya, es premiarà aquelles candidatures ecodissenyades i que contribueixen a l’economia circular que presentin un disseny de qualitat i innovador.

En aquesta tercera edició el premi consta de tres categories:

– Producte. Producte o servei en el mercat, dissenyat o fabricat a Catalunya, tenint en compte consideracions ambientals en el seu procés de desenvolupament, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte sobre el medial llarg de tot el seu cicle de vida.

– Producte en desenvolupament. Projecte d’un producte, no produït o comercialitzat, però en fase de prototip o pilot, dissenyat tenint en compte consideracions ambientals, amb l’objectiu de minimitzr l’impacte sobre el medi al llarg de tot el seu cicle de vida.

– Disseny jove. Producte o producte en desenvolupament que estigui desenvolupat per estudiants o titulats novells, tenint en compte consideracions ambientals en el seu procés de desenvolupament, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte sobre el medi al llarg de tot el seu cicle.

Els criteris fonamentals que valora són la incorporació d’estratègies d’ecodisseny i la contribució a l’economia circular, la qualitat del disseny i la innovació. Es convoca cada dos anys i està adreçat a persones que dissenyen o fabriquen productes, impulsores d’estratègies o estudiants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa