MonPlaneta
Oberta la convocatòria de subvencions a entitats del tercer sector ambiental
El Parc del Montseny és l'hàbitat natural del tritó
El Parc del Montseny | Diputació de Barcelona

!--akiadsense-->

El Diari Oficial de la Generalitat publica aquest dilluns l’anunci pel qual s’obre la convocatòria de subvencions a entitats del tercer sector ambiental per als anys 2020, 2021 i 2022, per ajudar a finançar actuacions d’educació i sensibilització ciutadana envers el patrimoni natural i la biodiversitat. El tercer sector ambiental de Catalunya està format per organitzacions privades sense ànim de lucre, amb personalitat jurídica i inscrites en un registre públic, la missió de les quals es vincula amb la protecció i millora ambiental.

En total, s’atorgaran ajuts que sumen 600.000 euros i tindran un import màxim de 30.000 euros per entitat. Cada organització només podrà presentar un únic projecte a la convocatòria dins del termini d’un mes a comptar des d’avui, mitjançant la seu electrònica de la Generalitat. Els ajuts donen compliment als objectius de l’Estratègia del Patrimoni Natural i la Biodiversitat de Catalunya aprovada pel Govern el passat mes de juliol, el full de ruta català per a les polítiques de conservació de la natura fins al 2030. Concretament, el seu àmbit sisè, se centra en la implicació de la societat com a agent necessari, actiu i compromès en la conservació del patrimoni natural.

L’educació i la sensibilització ambiental també és un dels reptes recollits en el Pla Nacional per a la Implantació de l’Agenda 2030 a Catalunya, aprovat recentment pel Govern. L’objectiu d’aquests ajuts és fomentar l’educació i la sensibilització ambiental com a eines per afavorir la corresponsabilitat de la ciutadania en la cura de l’entorn natural, així com per promoure el canvi social d’actituds i hàbits necessari per avançar cap a una cultura de la sostenibilitat. S’inclouen actuacions que van des de l’educació ambiental als centres educatius fins a accions de sensibilització aprofitant visites a la natura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa