MonPlaneta
El número de víctimes mortals de l’erupció volcànica a Nova Zelanda arriba a catorze
  • CA
La primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, en una imatge d’arxiu | Wikimedia Commons

La xifra de morts per l’erupció, aquest dilluns, del volcà de l’illa de White, a Nova Zelanda, hauria arribat a catorze, segons informen les autoritats del país. Si bé els morts confirmats oficialment és de sis, no es confia que cap dels vuit desapareguts, que eren a l’illa en el moment de l’erupció, hagi pogut sobreviure. A més, les unitats de cremats de tot el país estan col·lapsades amb les trenta-una persones que hi ha ingressades, la majoria de les quals van patir cremades en més d’un 30% del cos. Moltes, a més, van patir cremades a les vies aèries, cosa que fa que necessitin ajuda per respirar. Segons informen diversos mitjans, és possible que alguns dels hospitalitzats no sobrevisquin a les properes hores o dies a causa de la gravetat de les cremades.

En el moment de l’erupció hi havia quaranta-set persones a l’illa, cosa que vol dir que només dues d’elles no es compten entre els morts, els desapareguts ni els hospitalitzats. La primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, va detallar que entre les persones que van trobar-se enmig de l’erupció hi havia ciutadans del seu país i també d’Austràlia, els Estats Units, el Regne Unit, la Xina i Malàisia. En aquests moments, el gran debat a Nova Zelanda és sobre la culpabilitat per aquest accident i de si els turistes, que són uns 10.000 anuals, haurien d’haver estat autoritzats no només a visitar l’illa sinó a pujar fins al cràter mateix d’un volcà actiu on, només uns minuts abans de l’erupció, hi havia un grup de persones passejant.

L’erupció del volcà de l’illa de White | Michael Schade (Twitter)

Les autoritats vulcanològiques neozelandeses afirmen que, durant les properes 24 hores, hi ha un 50% de possibilitats que el volcà torni a patir una erupció. El país és en una de les zones amb més activitat tectònica del món i, tot i que l’erupció d’aquest dilluns és considerada relativament petita, totes les persones que hi eren a prop corrien un perill de mort molt important. El perill, a més, continua amenaçant els voltants de l’illa. Fa unes hores, un vaixell que va tornar de la zona va arribar a port cobert per mig metre de cendra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa