MonPlaneta
Noves imatges de cadells d’os bru amb la seva mare a l’Alt Pirineu

L’equip de seguiment i control de la població d’ossos bruns (Ursus arctos) als Pirineus ha enregistrat imatges d’una femella i dos cadells als boscos de l’Alt Àneu (Pallars Sobirà), dins de la zona del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Es tracta de dos cadells nascuts al gener, segurament fills de l’ossa Caramelles o de la seva filla Plume.

Les imatges, que són les primeres en vídeo captades enguany d’ossos al Pirineu català, mostren l’habilitat dels cadells a l’hora de moure’s pel bosc, enfilant-se amb seguretat pel tronc d’un arbre. A l’hora de baixar, la tècnica no és tan depurada, encara que un d’ells no dubta en baixar de cap. És la primera vegada que els tècnics observen aquests moviments més propis d’un esquirol o d’una marta en un dels ossos del Pirineu.

Així mateix, els tècnics han observat aquests dies una altra femella amb un cadell entre la zona d’Arieja (França) i el Baix Aran. També a França, a Ustou (Arieja), van observar a mitjans de juny una altra femella amb dos cadells de l’any.

La consolidació de la presència de l’os bru al Pirineu és un dels objectius del projecte Piroslife, impulsat per la Comissió Europea dins dels programes Life-Natura. L’objectiu és contribuir a l’aplicació de la directiva comunitària relativa a la conservació de la natura per a mantenir i millorar els hàbitats naturals i les espècies animals i vegetals d’interès comunitari dels espais designats dintre de la Xarxa Natura 2000.

El soci coordinador del projecte és el Departament de Territori i Sostenibilitat, i també en formen part el Conselh Generau d’Aran, Forestal Catalana, la Universitat de Lleida i la Fundación Oso Pardo.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Os o nens al Pirineu a juliol 14, 2017 | 09:19
  Os o nens al Pirineu juliol 14, 2017 | 09:19
  El dia que un os es mengi un nen, com recorden la gent del Pallars Sobirà, esperem que el Conseller de Medi Ambient i alimentacio dels ossos rebi la Creu de Sant Jordi. Els ossos mengen nens, ara i sempre. Anar al Pirineu es molt perillós, pels nens menors de 10 anys
 2. Icona del comentari de: Salvador a juliol 14, 2017 | 15:05
  Salvador juliol 14, 2017 | 15:05
  Demagògia pura, "argument" penós
 3. Icona del comentari de: EL PIRINEU PELS OSSOS i sense nens a juliol 14, 2017 | 16:39
  EL PIRINEU PELS OSSOS i sense nens juliol 14, 2017 | 16:39
  Salvador la teva demagogia o incultura demostra que no tens fills i més vall que si els tens no els portis al Pirineru L'os menja nens, des de sempre i quan es van matar els dos ultiims ossos pel gran Arnalot d'Alos, va esser com resposta a la desaparició de dos nens del poble. Tothom ho sap menys els ecologistes criminals i irresponsable
 4. Icona del comentari de: Pep (Berga) a juliol 15, 2017 | 17:29
  Pep (Berga) juliol 15, 2017 | 17:29
  I les nenes no se les mengen?? Això és discriminació de sexe, o els nens tenen un gust diferent del de les nenes??

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa