MonPlaneta
Una nova tecnologia de tractament d’aigües elimina gairebé tots els hidrocarburs
Aigua contaminada amb hidrocarburs
Aigua contaminada amb hidrocarburs | Kallol Mustafa (CC)

!--akiadsense-->

La Universitat Tecnològica de Kaunas, a Lituània, ha creat una nova tecnologia de neteja d’aigües residuals que n’elimina les restes d’hidrocarburs fent-los pràcticament negligibles. Amb una concentració restant d’aproximadament 0,2 mil·ligrams per litre d’aigua la seva eficiència fa aquest mètode molt més barat que els que s’empren actualment per a la mateixa finalitat. Tot i que la legislació canvia segons els països, tant a Europa com als Estats Units la concentració màxima tolerada d’hidrocarburs a les aigües és de 5mg/L, més del doble del que aconsegueix deixar aquest nou sistema. La presència de restes de derivats del petroli a les aigües és un problema molt important pels ecosistemes, especialment els marins, ja que afecta la salut dels organismes que hi viuen durant molt de temps, entrant a la cadena tròfica i escampant-se ràpidament.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tot el que es gasta en privilegis pels polítics a març 29, 2018 | 16:38
    Tot el que es gasta en privilegis pels polítics març 29, 2018 | 16:38
    Al menys a Espanya: senat, ordinadors i mòbils nous cada any, pagues vitalicies, dietes, viatges en primera classe etc.. s'hauria de gastar en recerca per millorar el mediambient, cures contra malalties greus etc..La pena és que entre ells formen un cercle tancat de poder que mai permetrà disminuir aquests privilegis. La història eterna: abans eren els senyors feudals, ara els "demòcrates", autèntics ignorants que regeixen les nostres vides i condicionen el futur del planeta.
  2. Icona del comentari de: Josep Mª a març 29, 2018 | 23:01
    Josep Mª març 29, 2018 | 23:01
    La tecnología de la depuració biològica de les aigües residuals industrials s'aplica normalment a l'indústria del petroli. Totes les refineries del món occidental, incloses les catalanes i espanyoles, tracten així els seus efluents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa