MonPlaneta
Una nova espècie d’amfibi, batejada en ‘honor’ a Donald Trump
Exemplar de Demorphis donaldtrumpi | EnviroBuild

Cada any es descobreixen noves espècies, i alguns descobriments recents indiquen que podríem desconèixer-ne moltes més que no ens pensem. Una de les darreres, però, un amfibi descobert al Panamà, té un nom que el distingeix de tots els altres: Dermophis donaldtrumpi. La primera paraula del seu nom es refereix al gènere a què pertany i el segon, que descriu l’espècie, ha estat triat en ‘honor’ al president dels Estats Units, Donald Trump. La companyia britànica EnviroBuild va pagar 25.000 dòlars per guanyar la subhasta que permetia batejar aquesta nova espècie i que va ser organitzada per l’ONG Rainforest Trust, que es dedica a salvar les selves tropicals del món.

El Dermophis donaldtrumpi és una cecília, un tipus d’amfibi que no té extremitats i que excava túnels per passar la major part de la seva vida sota terra. L’empresa ha explicat que les cecílies prenen el seu nom de la paraula latina ‘caecus’, que vol dir ‘cec’, a causa dels seus ulls, molt primitius i que només els permeten distingir la llum de la foscor. És per això que, considerant que el president nord-americà només veu el món en blanc i negre i que ha afirmat que el canvi climàtic és una invenció del govern xinès, han batejat l’animal en honor seu. L’amfibi en qüestió, a més, és molt susceptible a l’impacte del canvi climàtic i està en perill d’extinció com al que consideren “resultat directe” de les polítiques climàtiques de Trump.

D’aquesta manera, EnviroBuild ha volgut protestar contra el president dels Estats Units, que van en contra d’una de les necessitats més urgents del món d’avui: la lluita contra l’escalfament global.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: jg a desembre 25, 2018 | 12:08
    jg desembre 25, 2018 | 12:08
    será un anfibio pero a mi me parece un gusano....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa