MonPlaneta
Un nou projecte cooperatiu vol ajudar les empreses catalanes en la transició energètica
Energies renovables | Departament de Territori i Sostenibilitat

!--akiadsense-->

Les cooperatives Som Energia i Som Mobilitat s’han unit per crear el projecte Transicioenergetica.cat, una eina que vol ajudar empreses i organitzacions a fer la transició energètica cap a una economia sense energies brutes. L’objectiu és substituir els combustibles fòssils per fonts d’energia d’origen renovable i local, incrementar-ne la producció col·lectiva i fer-ho de la manera més eficient possible. Es tracta, doncs, d’un canvi en la manera com es produeix, es gestiona i s’utilitza l’energia.

Per a fer-ho possible, les dues cooperatives faran d’acompanyament i unió entre les empreses que es comprometin amb la sostenibilitat del planeta i aquelles que poden ajudar-les a fer el canvi cap a una economia baixa en emissions. Així doncs, les empreses que vulguin impulsar la transició energètica tindran al seu abast fer una diagnosi personalitzada de la seva situació actual en quatre àmbits: l’eficiència energètica, l’autoproducció, la generació col·lectiva i la mobilitat. Aquesta diagnosi anirà acompanyada de recomanacions de millora i es facilitarà el contacte de proveïdors de serveis energètics que puguin ajudar a aplicar les mesures proposades. És per això que les dues cooperatives estan elaborant una xarxa de col·laboradors, tenint en compte no només criteris tècnics sinó també que integrin els valors de l’economia social i solidària. Tot i que el projecte va dirigit a les empreses i organitzacions catalanes, en una segona fase es contempla la possibilitat d’ampliar-ho també a administracions locals i organitzacions d’arreu de l’Estat espanyol.

Logotip del projecte Transicióenergètica.cat
Logotip del projecte Transicióenergètica.cat | Som Energia

!--akiadsense-->

Les empreses que participin d’aquesta iniciativa ampliaran el coneixement sobre els seus usos energètics i es dotaran d’eines per ser més competitives, sostenibles i responsables. A més, els servirà d’altaveu, i és que un altre punt destacat del projecte és visibilitzar el compromís de les empreses per millorar la seva eficiència energètica i reduir les emissions de CO2. La mateixa web transicioenergetica.cat serà la finestra per explicar les millores que s’impulsin. D’aquesta manera, a més, les organitzacions podran ser referents, servir d’inspiració i animar altres empreses a fer el pas. Actualment, el projecte està cercant vuit empreses compromeses amb el futur i que vulguin participar a la prova pilot. Qui vulgui ser una de les empreses pioneres ha d’omplir el formulari d’inscripció que hi ha a la pàgina web del projecte.

El proper dimarts, 9 de juliol, es farà la presentació del projecte per a totes les empreses que hi estiguin interessades. A l’acte, que tindrà lloc a les sis de la tarda a la sala d’actes del Col·legi d’Enginyers Tècnics i Industrials de Barcelona (Consell de Cent, 365), hi participaran Assumpta Farran, membre del patronat de la Fundación Renovables; Francesc Mauri, meteoròleg i geògraf; Josep Vidal, Director General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa de la Generalitat; Eduard Quintana, de Som Energia, i Ricard Jornet, de Som Mobilitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa