MonPlaneta
Nou impuls al projecte ‘Espais Naturals de Ponent’
Un moment de la intervenció de Ferran de Noguera
Un moment de la intervenció de Ferran de Noguera | Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

!--akiadsense-->

El director dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Ferran de Noguera, va participar aquest dimecres, al Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig, a la presentació de les novetats del projecte ‘Espais Naturals de Ponent’, que ha anat a càrrec de l’Associació Leader de Ponent, conjuntament amb el Consorci Grup d’Acció Local Noguera – Segrià Nord i el Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central. Aquest projecte, impulsat per l’esmenada Associació Leader de Ponent i ja consolidat després de tres anys de funcionament, està cofinançat pel Departament al 57%, en la seva aposta per la protecció del medi, la biodiversitat, i la difusió dels recursos naturals del país. El Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural finança el 43% restant.

Després d’assolir l’objectiu principal del projecte, realçar el valor dels espais naturals que hi ha al territori, ‘Espais Naturals de Ponent’ aposta per generar productes a través dels recursos naturals del territori i posicionar Ponent com a destí ecoturístic, i amb aquest objectiu ha presentat un programa d’activitats que s’allargarà fins el mes de desembre, i que incorpora noves propostes culturals com el teatre familiar i activitats esportives de baix impacte. Durant l’acte, que també ha servit per a presentar el projecte pilot ‘Oenanthe’, que pretén rehabilitar antigues cabanes i aixoplucs de pedra seca i convertir-los en observatoris de fauna silvestre als espais naturals protegits, també s’ha signat nous convenis per a garantir el manteniment dels espais naturals.

Fotografia de grup
Fotografia de grup | Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

!--akiadsense-->

Així, per tercer any consecutiu i després de l’èxit de les passades edicions, Espais Naturals de Ponent presenta un programa molt ampli d’activitats per a apropar el públic als espais, amb tot de propostes singulars per totes les edats per a descobrir els espais naturals de Ponent. De març a desembre de 2019, el projecte programa 56 activitats de diferents tipus, repetint així una agenda completa com la que ja es va presentar al 2018, que va acollir al voltant de 2.000 persones (activitats de descoberta dels valors naturals, i del patrimoni històric, activitats que permetin gaudir de l’espai a l’aire lliure a través dels sentits, i altres d’esportives de baix impacte en un entorn natural).

L’Associació Leader de Ponent és un dels 11 Grups d’Acció Local de Catalunya seleccionats pel Departament d’Agricultura per a aplicar el desenvolupament local participatiu Leader en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020. El territori d’actuació de l’entitat engloba les comarques del Pla d’Urgell, l’Urgell, les Garrigues, i el Segrià Sud, i a més d’‘Espais Naturals de Ponent’, l’entitat també impulsa un altre projecte de cooperació anomenat ‘Gustum’, que té com a objectiu la promoció del producte agroalimentari local i artesà a través de diferents accions i la creació de sinergies amb altres sectors com el turisme, la gastronomia i el petit comerç, i que compta amb el mateix cofinançament del DARP i del FEADER.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa