MonPlaneta
Nou cop a les Terres de l’Ebre, enderreriment en el tractament contra la mosca negra
Helicòpter tractant contra la mosca negra al riu Ebre, a l'altura de Xerta
Helicòpter tractant contra la mosca negra al riu Ebre, a l’altura de Xerta | ACN

!--akiadsense-->

L’Associació d’Afectats per la Mosca Negra a les Terres de l’Ebre ha reclamat a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) que faciliti el primer tractament per prevenir la plaga de la mosca negra que es va haver d’ajornar l’última setmana de gener pel mal temps i una avaria dels equips.

L’entitat ha lamentat en un comunicat que els “interessos d’Endesa” i la seva capacitat de regular els cabals del tram final de l’Ebre estigui impedint que els tècnics del Copate puguin tornar a actuar al riu. Segons han apuntat, la companyia “respon amb excuses i evasives les reiterades peticions” que efectua la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre perquè estableixi les condicions adequades de cabal fluvial per garantir l’èxit del tractament.

Mosca negra
Mosca negra | Europapress

!--akiadsense-->

Ens sembla indignant que la salut i el benestar social, laboral i econòmic de bona part de les Terres de l’Ebre depengui dels interessos d’una empresa hidroelèctrica que gaudeix de la concessió que li ha donat la CHE. Volem recordar que, atès que la plaga té el seu origen al riu i que la CHE n’és la titular, aquest organisme hauria d’ocupar-se de no causar perjudicis com els de la plaga de la mosca negra si es deixa sense control i tractament.

La mosca negra pon les seves larves en zones aquàtiques com el riu Ebre, aquestes es poden trobar sobre pedres i vegetació. Impedir que facin eclosió les larves és l’actuació més efectiva perquè les femelles de l’espècie acabin picant i generant inflació i coïssor, com adverteix el Canal Salut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa