MonPlaneta
Nou conveni per a la lluita contra el cargol poma i la millora de la biodiversitat al delta de l’Ebre
  • CA
Cargol poma | CC

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i Manuel Masià, representant del grup seleccionat per a l’execució del projecte mediambiental de lluita contra el cargol poma i millora de la biodiversitat al delta de l’Ebre, van formalitzar dimarts, 2 de juliol, el quart conveni que regula les condicions d’atorgament d’una subvenció directa per un total d’1.100.328,32€ per a l’execució de les actuacions de la quarta i cinquena anualitats del projecte mediambiental presentat pel grup. El Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya per al període 2014-2020 contempla l’operació sobre Conservació de la biodiversitat i lluita contra espècies invasores. En el marc d’aquesta operació, el Departament d’Agricultura, va publicar convocar l’any 2015 la selecció d’un grup específic per a l’execució d’un projecte mediambiental de lluita contra el cargol poma i millora de la biodiversitat al delta de l’Ebre.

Així, per tal d’aconseguir una major eficàcia i tot assenyalant la importància del treball en col·laboració per al control i eradicació de la plaga, es va seleccionar el grup integrat pels següents membres:

– La Comunitat de Regants Sindicat Agrícola de l’Ebre.

– La Comunitat General de Regants del Canal de la Dreta de l’Ebre.

– Els Arrossaires del Delta de l’Ebre i Secció de Crèdit.

– La Cámara Arrossera del Montsià i Secció de Crèdit.

– L’Associació de Defensa Vegetal de l’Àrròs i altres cultius al Delta de l’Ebre.

– La Societat Española de Ornitología (Seo Birdlife).

– L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries.

Alhora, formen part del grup en representació de la Generalitat, el Parc Natural del delta de l’Ebre, els Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a Terres de l’Ebre, Forestal Catalana S.A., i el Servei de Sanitat Vegetal. El juliol de 2016 es va signar un primer conveni entre el DARP i el grup seleccionat, per a l’atorgament d’una subvenció directa per a l’execució de les actuacions contemplades en la primera Memòria anual 2015-2016. L’octubre de 2017 es va signar un segon conveni i, l’agost de 2018, es va signar el tercer conveni entre ambdues parts. Enguany, el Govern ha autoritzat el DARP a concedir una subvenció directa de 627.187€ que, juntament amb la part aportada pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, 473.141€, suposen la subvenció total per a l’execució de les actuacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa