El nostre és un Planeta ric on hi conviuen milers d’històries, d’esdeveniments i de totes les formes de vida imaginables. Món Planeta se’n fa ressò, apropant aquella informació d’interès, denunciant -quan toca- les males pràctiques o donant veu a accions que poden fer d’aquest un món millor. D’entre tots aquests continguts, aquests són el deu articles que més han interessat el lector durant el 2017:

No és estrany veure gavines allunyades del mar, i aquest vídeo n’és un exemple. Aquesta és la història d’una gavina que fa cap a la cruïlla entre Pau Claris i Diputació, a Barcelona, i del que passa quan es troba cara a cara amb un colom.

Els mosquits són insectes que provoquen diversos tipus de molèsties com ho són, per exemple, les picades. Aquest 2017, l’IRTA s’ha encarregat de l’assessorament científic per una marca de repel·lent antimosquits i li ha facilitat informació clau per entendre’ls millor i saber com tractar-los. Entre altres coses, ha especificat que els humans són la presa preferida del mosquit tigre i que només piquen les femelles, per procrear. En aquesta notícia s’hi llisten moltes més dades interessants.

Mosquit tigre
Mosquit tigre | Pixabay

El vídeo va començar a córrer per xarxes i va generar reaccions de tot tipus contra un grup de senderistes pel que fan fer-li a un porc senglar mentre recorrien la Ruta de Cares, al Parc Natural dels Picos de Europa. El PACMA va mostrar la seva indignació i va criticar que aquest tipus de fets no siguin denunciables perquè el Codi Penal no protegeix els animals salvatges.

Més coloms. En aquest cas, protagonistes d’una notícia que relatava com l’Ajuntament de Barcelona n’hauria fet matar un miler de Plaça Catalunya per instal·lar-hi una fira de Nadal. Entitats com el D.A.R. Defensa Animal Rescue n’han fet la denúncia.

El canvi climàtic també ha protagonitzat aquest 2017 diversos temes d’interès. Per exemple, quan el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei del Canvi Climàtic; o quan el Govern espanyol la va portar al Constitucional. El final d’aquesta norma no ha estat precisament feliç.

El canvi climàtic és una amenaça segons molts estudiosos
El canvi climàtic és una amenaça segons molts estudiosos | Pixabay

A Raventós i Blanc a Sant Sadurní d’Anoia han posat en marxa aquest 2017 un projecte per a recuperar ocells, ocells rapinyaires, insectes beficiosos, i petits mamífers. Tot plegat, amb l’objectiu de contribuir a l’agricultura ecològica que es practica a la finca.

Aquesta notícia es feia ressò de la localització, per part del cos dels Agents Rurals, de la persona responsable d’un abocament al terreny forestal a Vidreres.

Estudis científics asseguren que consumir oli d’oliva és guanyar en salut. De fet, no només redueix la incidència del càncer, sinó que també contribuiria a combatre o prevenir malalties com la diabetis, malalties mentals, colesterol i problemes cardiovasculars.

L'oli d'oliva ajuda a prevenir i reduir les possibilitats de patir diverses malalties
Pixabay

!--akiadsense-->

Cal tenir cura del medi ambient. I aquest projecte ho fomenta. S’anomenen Boscos de Muntanya i, juntament amb el Parc Natural de l’Alt Pirineu han promogut durant aquest 2017 la gestió forestal sostenible dels boscos, el manteniment de prats i camins i el suport a l’activitat ramadera, implicant a la ciutadania mitjançant el voluntariat.

10. [FOTOGALERIA] Els colors de la tardor

La tardor pinta la natura amb una molt àmplia gamma de colors. Aquestes fotos en són un bon exemple.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa