MonPlaneta
El nostre sistema alimentari és el principal motor de pèrdua de biodiversitat
  • CA

El nou informe de Chantham House, Impacte del sistema alimentari sobre la pèrdua de biodiversitat, no només ha estudiat l’efecte del sistema alimentari actual sobre la biodiversitat sinó que pretén oferir solucions a un problema que asseguren que continuarà accelerant-se. La investigació ha estat elaborada amb el suport del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient i Compassion in World Farming.

L’estudi descriu tres accions necessàries per a la transformació del sistema alimentari global en suport de la biodiversitat i estableix recomanacions per incorporar la reforma del sistema alimentari en esdeveniments polítics d’alt nivell durant el proper “Super Any” per a la natura de l’ONU.

En primer lloc, els patrons dietètics globals han de desplaçar-se cap a dietes més abundants en plantes, principalment a causa de l’impacte desproporcionat de l’agricultura animal sobre la biodiversitat, l’ús del sòl i el medi ambient. Aquest canvi, unit a la reducció del malbaratament alimentari mundial, reduiria la demanda i la pressió sobre el medi ambient i la terra, beneficiaria la salut de les poblacions de tot el món i ajudaria a reduir el risc de pandèmies.

En segon lloc, cal protegir més terres i reservar-les per a la natura. Els majors guanys per a la biodiversitat es produiran quan preservem o restaurem ecosistemes sencers. Per tant, cal evitar convertir terres per a agricultura. Els canvis dietètics humans són essencials per preservar els ecosistemes nadius existents i restaurar els que s’han eliminat o degradat.

En tercer lloc, és necessari cultivar d’una manera més respectuosa amb la natura i que doni suport a la biodiversitat, limitant l’ús d’inputs i substituint el monocultiu per pràctiques agrícoles de policultiu.

El canvi dietètic global és necessari per permetre el retorn de les terres a la natura i per permetre l’adopció generalitzada d’una agricultura natural sense augmentar la pressió per convertir la terra natural en agricultura. Com més es pren la primera acció en forma de canvi dietètic, més abast hi ha per a la segona i la tercera acció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa