MonPlaneta
El nord de les Gavarres i el Cap de Creus són les pitjors zones en cas d’incendi a Girona
La serra de Cals, a les Gavarres
La serra de Cals, a les Gavarres | ACN

El nord de les Gavarres i el Cap de Creus són les dues zones de les comarques de Girona que més preocupen als Bombers i als Agents Rurals, en cas que hi hagi un incendi forestal. Segons ha explicat l’inspector en cap dels Agents Rurals a Catalunya Antoni Mur aquests dos llocs és on la vegetació “està pitjor”. De totes maneres, des dels dos cossos han destacat que l’inici de la campanya forestal ha estat “millor que la de l’any passat”, si bé han recordat que cal “estar amatents”, ja que les condicions actuals “poden canviar en pocs dies”. Una campanya que comptarà amb 42 nous bombers a la regió de Girona i, a partir de l’agost, amb els efectius que surtin de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) on estan acabant el curs.

L’inici de campanya forestal a les comarques de Girona fa ser optimistes als Bombers. Tot i que els estralls del temporal Gloria preocupen al cos, la situació a dia d’avui és “millor” que la de fa un any, on es preveia un estiu “molt complicat”. De totes maneres, el cap dels Bombers a la regió de Girona, Jordi Martín, recorda que cal estar alerta, ja que “tot pot canviar ràpidament”, en bona part per la casuística que tenen les comarques gironines. “No hem d’oblidar que aquí tenim entrades de vent del sud, tramuntanades i ponentades”, ha assenyalat Martín. En aquest sentit, l’inspector en cap dels agents rurals a Catalunya Antoni Mur ha explicat que hi ha dues zones que estan “pitjor”; el nord de les Gavarres i el Cap de Creus. Es tracta d’espais on el Gloria ha deixat arbres caiguts, on les pluges han fet créixer la vegetació i que una calorada pot convertir en combustible en cas d’incendi.

De totes maneres, el Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca assenyala que s’ha pogut netejar els llocs més “complicats” en cas que es declari un foc. De fet, la Directora dels Serveis Territorials a Girona, Elisabet Sánchez, ha deixat clar que el 15 de juliol s’hauran acabat els treballs a les zones que més complexitat presentaven. Que la temporada ha començat tranquil·la s’explica amb la quantitat d’incendis que s’han registrat a les comarques de Girona en el que va d’any. En total han estat tretze, i no han arribat a cremar ni una sola hectàrea.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa