MonPlaneta
Només les empreses més verdes sobreviuran
Plaques solars a les instal·lacions de Damm
Plaques solars a les instal·lacions de Damm | Damm

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

L’estudi Adaptar-se per sobre viure. La transformació empresarial en temps d’incertesa clama a les empreses a reduir la seva empremta ecològica. Així ho resum el Programa de les Naciones Unides pel Medi Ambient (PNUMA), que remarca que la supervivència de les companyies passa per adoptar mesures que respectin el medi ambient. Per guiar a les empreses del món en la seva transició ecològica PNUMA ha desenvolupat un resum del seu estudi.

Aquesta és la primera d’una sèrie d’accions que cerquen la implantació de pràctiques més sostenibles en el sector econòmic. L’ens internacional subratlla que a menys que en el món es redueixi dràsticament la degradació ambiental provocada pels actuals sistemes energètics, alimentaris i de gestió de residus molts ecosistemes de la Terra col·lapsaran.

“És el moment de posar la natura en centre de totes les decisions”, sentencia Joyce Msuya, directora adjunta de PNUMA. Per l’entitat internacional només aquelles empreses que apostin per una activitat sostenible tindran futur, ja que de planeta per fer negocis només hi ha un.

No només el sector privat es troba interpel·lat per aquesta situació. L’entitat exemplifica el compromís ecologista de governs diversos com la Xina, França i Israel que han anunciat futures prohibicions en el sector automobilístic. Aquesta és només un dels tipus de regulacions que recull l’organització amb les que les empreses privades hauran de conviure per assolir una economia verda.

Una oportunitat per reconstruir (millor)

El desafiament que la pandèmia ha suposat per tots els sectors de la societat es presenta com una oportunitat per repensar el sistema on vivim, incloent-hi l’econòmic. Aquesta reconstrucció de l’activitat deturada per la Covid ha de ser necessàriament respectuosa amb la natura, segons l’ens internacional.

PNUMA assegura que l’aposta per la reducció de l’empremta ecològica de les companyies és l’autèntica aposta de futur. La transició ecològica en si mateixa és una inversió per assegurar el futur que en un moment de canvi com l’actual resulta més necessària que mai.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa