La planta de Nomen Foods a Deltebre
La planta de Nomen Foods a Deltebre | Nomen Foods

!--akiadsense-->

El grup d’alimentació Nomen Foods ha aconseguit reduir les seves emissions de diòxid de carboni, el principal responsable de l’escalfament global, en un 57,3% durant els darrers quatre anys. Durant l’exercici fiscal 2016/2017, l’empresa de Deltebre va emetre 794 tones de CO2, segons dades aportades per l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic de la Generalitat. La reducció d’emissions de Nomen, a més, ha anat acompanyada d’altres accions per reduir el consum energètic, com l’adopció d’una il·luminació més eficient amb leds, la reducció de la il·luminació nocturna de la planta de Deltebre o la renovació de la maquinària per una de més eficient. Així, i en els mateixos quatre anys, el consum elèctric de l’empresa ha caigut un 7% tot i l’augment de la producció i l’activitat. La reducció de les emissions ha estat gràcies a que, dos anys enrere, l’empresa va canviar de subministrador energètic i va passar a un que garanteix que la totalitat de l’energia que fa servir Nomen és 100% d’origen renovable, una característica que, de fet, apareix explícitament a les seves licitacions.

El compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient, però, encara va més enlllà, i és per això que l’empresa ha augmentat els seus esforços en la lluita contra el canvi climàtic posant en marxa altres accions relacionades, per exemple, amb l’envasat dels seus productes. Des de l’any 2016, ha passat de fer servir 204 grams d’envasos en tota la cadena de producció per a cada producte que arribava al mercat, a 150 grams, implementant un programa que ha reduït l’ús d’envasos en un 26,5% a través de mesures com substituir el cartró per fil retràctil, l’eliminació del doble envàs quan és possible i la reducció del seu gruix i les seves mides. A més, també cal destacar que el programa de reducció de consum d’aigua de l’empresa ha aconseguit reduir el de la seva planta de Deltebre en un 37%.

No obstant això Nomen Foods, propietat en un 89% de la cooperativa Arrossaires del Delta de l’Ebre, amb 967 socis, vol seguir avançant en la sostenibilitat i l’estalvi energètic com a parts del seu compromís global.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa