La nidificació de la gavina corsa es consolida al Port de Barcelona

La població arriba a les 582 parelles, un augment d'un 8% en un sol any, i es concentra en dos punts del dic de l’Est ,òptims per a la reproducció, tancats al públic i sense depredadors terrestres.

Colònia principal de gavines corses del Port de Barcelona

Colònia principal de gavines corses del Port de Barcelona | Ricard Gutiérrez, XRFM

Personal tècnic de la Xarxa De Rescat de Fauna Marina de la Generalitat, juntament amb un grup expert investigador del Consell Superior d’Investigacions Científiques, han completat el cens de la població reproductora de gavina corsa a la costa de Barcelona, una espècie catalogada en perill d’extinció. Les dades mostren la consolidació de la nidificació d’aquesta espècie al port de Barcelona, concretament al dic de l’Est. En total s’han identificat 582 parelles reproductores, un 8% més que el 2017. Com a novetat, enguany s’ha detectat una població de 9 parelles a l’extrem més proper al costat Llobregat del dic, de manera que l’espècie ja nia a dos punts diferenciats d’aquest dic.

Comentaris

    Boletaire 23 de Maig de 2018 10:48
    Perquè volem gavines corces? no tenim prou brutícia amb les d'aquí?
    Gracias a las gestiones de la Sra Paluzie con nuestros hermanos corsos ya tenemos gaviotas cosas. 23 de Maig de 2018 14:13
    A ver si hay suerte y nos mandan algún Napoleon que les sobre, ya que nuestro Puigi parecía ser muy feliz en Waterloo.

Nou comentari