MonPlaneta
Neixen un total de 54 tortugues caretes al niu de Premià de Mar
Moment d'obertura del niu a Premià de Mar
Moment d’obertura del niu a Premià de Mar | Departament de Territori i Sostenibilitat

!--akiadsense-->

Un total de 40 tortugues careta (Caretta caretta) han emergit espontàniament del niu de Premià de Mar des que el passat diumenge van començar a eclosionar alguns dels 58 ous que contenia. Concretament, la primera nit van néixer 17 cries, la segona 3 i aquesta nit 20 més. Un equip format per personal tècnic de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina ha coordinat l’operatiu de vigilància i seguiment del niu, que ha comptat amb el suport de voluntaris, per controlar-ne l’evolució 24 hores. La baixada de les temperatures d’aquesta nit han portat els experts a determinar l’obertura del niu, atès que posa en risc la supervivència de les cries encara per sortir. L’exhumació ha permès trobar a dins 9 cries vives que encara no havien sortit, així com 5 tortugues més eclosionant. Els altres 4 ous restants no han evolucionat adequadament. Per tant, dels 58 ous que hi havia al niu, han nascut 54 tortugues.

Aquest niu va ser traslladat des de la platja de la Descàrrega, on es va trobar el passat 1 d’agost, amb 62 ous. Es trobava molt a prop de les escales d’accés a la platja i a 8 metres de l’aigua, i per això es va moure per garantir una ubicació adequada per a facilitar la incubació. Dels total d’ous trobats, 4 es van traslladar a les instal·lacions de la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM), per incubar-los artificialment i van eclosionar fa unes setmanes. A més de la vigilància de tècnics i voluntaris, el niu ha estat monitoritzat amb dos sensors, per controlar en tot moment les condicions ambientals. Això forma part d’un projecte de recerca internacional en què la Generalitat participa, juntament França, Còrsega, Sardenya, Algèria i el Marroc, per estudiar la viabilitat de les platges de la Mediterrània per a la nidificació de tortuga careta.

Amb aquesta, són quatre les nidificacions detectades aquest estiu a Catalunya, un any rècord. Les postes s’han localitzat a la platja de San Simó de Mataró, a la platja de l’Ardiaca i la de Vilafortuny de Cambrils, a més de la de Premià de Mar.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pobrissones. Tortugues vs plàstics i vaixells esportius. a octubre 03, 2018 | 09:33
    Pobrissones. Tortugues vs plàstics i vaixells esportius. octubre 03, 2018 | 09:33
    Aviam quan duren... Entre tant de plàstic i... encara pijor: tant vaixel lesportiu (que a més, a difrència de França, p. ex: gairebé sempre van a motor) les tortugues aquestes ho tenen fotut, em temo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa