MonPlaneta
Neixen les primeres tortugues caretes de la temporada al litoral català
  • CA
Tortuga careta acabada de néixer anant cap al mar | Departament de Territori i Sostenibilitat

La Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat (XRFM) va confirmar aquest passat diumenge el primer niu de tortuga careta de la temporada al litoral català. La posta ha estat a la platja de Castelldefels, i, pels rastres trobats a la sorra, s’estima que han nascut prop d’un centenar de tortugues. S’espera que en les properes hores acabin de néixer la resta de tortugues dels ous que resten per descloure a dins del niu, que encara no ha estat localitzat. Un cop es trobi, es podrà determinar exactament el nombre d’exemplars nascuts.

Dues membres de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina observant una cria de tortuga careta | Departament de Territori i Sostenibilitat

Diumenge a la tarda, personal tècnic es va desplaçar fins a la zona per establir un perímetre de protecció del niu i van localitzar una desena de tortugues acabades de néixer que s’encaminaven cap al mar. Aquestes tortugues van ser traslladades a les instal·lacions de la Fundació CRAM, per tal de dur a terme un estudi genètic i un seguiment de la seva salut, en virtut de l’acord que manté amb la Generalitat. Es calcula que la posta dels ous va tenir lloc la primera setmana d’agost, i que ara, 60 dies després, les tortugues han començat a néixer. La temporada passada es van localitzar quatre nius a Mataró, Premià de Mar i Cambrils.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa