MonPlaneta
Neixen dos ximpanzés bessons al Bioparc de València
Malin bessons ximpanzé
La ximpanzé Malin amb les seves dues cries bessones | Bioparc València

!--akiadsense-->

Dos bessons de ximpanzé (Pan troglodytes) van néixer el passat 14 de febrer al Bioparc de València. Segons informa el mateix parc a la seva pàgina web, una de les femelles que hi viuen, Malin, es va posar de part mentre era amb la resta del grup d’aquests primats al seu recinte exterior. El Bioparc explica que el seu equip tècnic ja estava en alerta a causa de l’estat de gestació avançat de Malin i va posar en marxa de seguira el protocol per al part, acondicionant el recinte interior per garantir el benestar de la femella i donant accés a l’interior per a donar el màxim de tranquil·litat possible a tot el grup de ximpanzés.

Com que Malin era una mare experimentada, es va mantenir la vigilància i es va deixar que el part continués amb normalitat… fins que es van trobar amb la gran sorpresa de veure dues placentes i a la mare amb dues cries, un fet insòlit i que demana que la femella tingui una gran destresa per poder atendre alhora a dos ximpanzés acabats de néixer. Tot i aquesta dificultat, el parc informa que tot està transcorrent amb normalitat i que, tot i que cal supervisar-ne l’evolució, els dos bebès es troben estables i s’alimenten de les mames de Malin. El fet d’haver vist dues placentes demostra que els bessons són bivitel·lins, com també ho fa que se’ls pugui distingir pel color de les orelles, però encara no se n’ha pogut determinar el sexe.

Els nounats pertanyen a la subespècie de ximpanzé més amenaçada del món i és per això que el naixement d’aquests dos animals és una notícia encara més positiva.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Homo coprofagicus a febrer 20, 2019 | 13:56
    Homo coprofagicus febrer 20, 2019 | 13:56
    Quina gran notícia! Dos micos més per a poder tirar-los cacauets! Fotem pena..

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa