MonPlaneta
Neix una cria de girafa al Zoo de Barcelona

El 10 de febrer passat va néixer al Zoo de Barcelona una cria de girafa, filla de la Nuru, que té 10 anys i que va arribar a les instal·lacions de la capital catalana el 2011 procedent del Zoo d’Emmem. La cria, acompanyada de la seva mare, romandrà uns dies als dormitoris de la instal·lació de les girafes abans d’ajuntar-se amb la resta del grup.

D’aquesta manera, l’equip de cuidadors podran atendre amb més cura la necessitat de les dues. L’actual instal·lació de les girafes va permetre que els visitants poguessin gaudir del part del cadell, sense que cap de les dues se sentissin molestes ni amenaçades. La cria és de la subespècie Rothschild.

La gestació de les girafes dura de 450 a 468 dies i, normalment, pareixen una sola cria qua ja mesura gairebé dos metres d’alçada. A diferència de la majoria dels mamífers, la mare dóna a llum dreta i fins tot mentre camina. Durant les dues primeres setmanes passen la major part del temps ajagudes, protegides per la mare.

El Zoo de Barcelona participa en el Programa Europeu de Conservació de girafes a qui la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (IUCN) considera com a espècia amenaçada. Antigament, la girafa s’estenia per gran part d’Àfrica, però la progressiva desertització del seu hàbitat a causa de les activitats humanes, com la desforestació, la caça furtiva o els conflictes geopolítics han restringit molt la seva àrea de distribució. De fet, només queden poblacions dins dels parcs nacionals i altres àrees protegides.

Per això, l’Ajuntament de Barcelona considera que es fa “imprescindible” l’existència d’aquesta espècie en parcs zoològics amb l’objectiu de crear una reservori de més de 500 individus per a possibles reintroduccions quan les condicions dels seus hàbitats naturals ho faci viable. En aquest sentit, la Fundació Barcelona Zoo està estudiant un projecte de col·laboració amb les autoritats del Níger per a la conservació in situ de la subespècie de girafa peralta, la més emblemàtica del Sahel, i així poder assegurar la viabilitat de la seva reduïda població.

La tinent d’alcaldia Laia Bonet ha celebrat el naixement de la girafa: “Treballar per les espècies amenaçades o amb disminució d’individus és fonamental per aturar la pèrdua de biodiversitat del planeta”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa