MonPlaneta
Neix una cooperativa per promoure productes turístics sostenibles i amb guiatge a Boumort
Boumort Inèdit Ecoturisme
| Boumort Inèdit Ecoturisme

!--akiadsense-->

Els propietaris de l’allotjament rural Cal Rossa, els guardes del Refugi de Cuberes i el fundador de l’empresa de guiatge a la natura Salvatgines han creat una cooperativa per promoure nous productes turístics sostenibles a l’entorn de la Reserva Nacional de Caça de Boumort. D’aquesta manera, s’ofereixen diversos tipus d’estada i activitats segons el perfil de visitant, ja sigui familiar, senderista o amant de la fotografia de fauna i natura. A més, els beneficis d’aquest projecte es volen revertir en accions destinades al territori, situat entre les comarques del Pallars Jussà i Sobirà i l’Alt Urgell, les quals seran consensuades amb la gent que hi viu durant tot l’any en aquesta àrea pirinenca. L’objectiu del projecte és oferir diverses experiències en un territori que està fora dels circuits turístics habituals, abasta una superfície d’uns 160 quilòmetres quadrats i on hi viuen tot just una vintena de persones. En aquest sentit, la idea és posar en marxa aquests paquets de cara al pròxim mes d’abril i que aquests només estiguin disponibles durant la primavera i fins al juliol. D’aquesta manera, es busca evitar coincidir amb aquells períodes de l’any on hi ha més afluència de visitants a la zona, com ara als inicis de la tardor que és quan té lloc la brama del cérvol.

Boumort Inèdit Ecoturisme
| Boumort Inèdit Ecoturisme

!--akiadsense-->

Pel que fa als productes turístics que es posaran en marxa, n’hi ha un anomenat ‘Boumort Salvatge’ que es dirigeix a persones interessades en la fotografia de fauna, paisatges i cel nocturn; un tipus de turista cada cop més freqüent i que està disposat a desplaçar-se arreu d’Europa. Així, es proposen diversos ‘safaris’ per prendre aquestes instantànies, els quals inclouen passar algunes nits en tendes de campanya preparades per fer ‘hides’, segons ha explicat l’ambientòleg i guia de natura, Albert Cereza, un dels socis de la cooperativa Boumort Indòmic Ecoturisme. Mentre, una altra de les experiències té com a títol ‘Boumort Natura’ i està ideada per a les famílies o grups d’amics. En aquest cas, les activitats estan enfocades a l’educació ambiental i a la descoberta de l’entorn. Una d’elles, a més, està basada en un conte de Vanesa Freixa on uns nens viuen una aventura “fantàstica” quan van al poble dels seus avis. Finalment, la proposta ‘Boumort a Peu’ es basa en fer diverses etapes de senderisme d’uns 10 a 12 quilòmetres al dia, algunes d’elles per trams de ruta dissenyats de forma específica o que estan sense senyalitzar.

Boumort Inèdit Ecoturisme
| Boumort Inèdit Ecoturisme

!--akiadsense-->

Val a dir que tots els paquets turístics estan limitats a un màxim de vuit persones i inclouen tots els desplaçaments, així com els trasllats des de dos punts d’origen: La Seu d’Urgell i la Pobla de Segur (Pallars Jussà). Dins del preu també s’ofereixen tots els àpats, elaborats a partir de productes locals de les comarques pirinenques on es situa el Boumort. A més, aquells visitants que ho vulguin podran fer alguna aportació voluntària per a la cooperativa, per tal de destinar-la, juntament amb els seus beneficis, a projectes de recuperació patrimonial o de millora mediambiental. D’altra banda, un dels propietaris de Cal Rossa de Taús i també soci de Boumort Indòmit Ecoturisme, Xavi Escribà, ha reivindicat la necessitat de millorar les comunicacions terrestres entre aquesta zona i els Pallars. De fet, tot just s’ha acabat l’asfaltatge del darrer tram de carretera que arriba fins aquest poble de les Valls d’Aguilar (Alt Urgell), responent a la demanda veïnal feta fa quaranta anys. Ara, l’objectiu és que es pogués fer el mateix amb la pista que va cap a la zona pallaresa, per tal de garantir el pas de qualsevol tipus de vehicles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa