MonPlaneta
La NASA publica la primera gravació del so de la superfície de Mart
  • CA

L’agència espacial nord-americana (NASA) ha publicat un nou vídeo gravat pel rover “Perserverance” a Mart i, a més, el primer enregistrament sonor realitzada en la superfície marciana.

El vídeo titulat Com aterrar a Mart mostra per primera vegada el procés d’aterratge d’una nau a Mart des de la perspectiva de la pròpia “Perseverance”, que va arribar dijous passat a la superfície del planeta vermell.

L’enregistrament comença 230 segons després de l’ingrés a l’atmosfera marciana, amb l’obertura del paracaigudes a uns 11 quilòmetres de la superfície, i acaba amb el rover tocant finalment la superfície de la planeta.

Un micròfon de rover recull a més una gravació de la brisa marciana i els sorolls derivats dels moviments del “Perseverance” ja sobre la superfície. Durant el descens no es van gravar “dades útils”, segons la NASA, però el micròfon no va resultar danyat i va poder gravar so posteriorment.

Ara que heu vist Mart, escolteu-lo. Agafeu uns auriculars i escolteu els primers sons capturats per un dels meus micròfons”, explica el compte a Twitter del “Perseverance”.

És el més semblant a viure un aterratge a Mart sense posar-te un vestit de pressurització“, ha explicat un responsable de la NASA, Thomas Zurbuchen. “El seu visionat hauria de ser obligatori per a les i els joves que vulguin explorar altres mons i construir les naus que els portaran allà”, ha afegit.

Fins ara les missions a Mart havien generat vídeos que no eren més que imatges consecutives, però el “Perseverance” té 23 càmeres, algunes d’elles de gran qualitat per a la gravació de vídeo, amb zoom i registre de color.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa