MonPlaneta
La NASA estudia amb imatges de satèl·lit, la relació entre la Covid-19 i el medi ambient
Imatge satèl·lit del riu Mississipi, amb la que treballen els investigadors de la NASA
Imatge satèl·lit del riu Mississipi, amb la que treballen els investigadors de la NASA | NASA

!--akiadsense-->

Mentre el món sencer estava tancat a casa els satèl·lits que orbiten al voltant de la Terra continuaven enviant imatges del planeta i és amb aquestes amb les que vuit investigadors treballen. Analitzen quin és l’efecte que el confinament ha tingut sobre el medi ambient però també fins a quin punt l’entorn és determinant per contagiar més o menys el virus.

Així, sis del projectes busquen imatges de satèl·lits per ajudar a revelar de quina manera el confinament ha afectat la seguretat alimentària, l’ecologia del foc, la calor superficial urbana, els núvols, l’escalfament, la contaminació, la qualitat de l’aire i les precipitacions. Els altres dos treballs d’investigació exploren de quina manera el medi ambient podria afectat la propagació del virus a través de la pols o a el pas del temps.

És la divisió de Ciències de la Terra de la NASA qui gestiona aquest projectes per poder trobar dades noves que puguin contribuir a comprendre millor l’impacte ambiental d’una pandèmia sense precedents.

Així, a través de les imatges dels satèl·lits, estudien per exemple, si menys cotxes podia provocar que la superfície de absorbeixi més escalfor del sol i per tant estigui més calenta. És a dir, que menys cotxes a la carretera o a alguns aparcaments pugui fer que les autopistes i les superfícies dels grans edificis industrials absorbeixin la llum solar i reflecteixin la calor infraroja.

També analitzen l’impacte de reduir els vols. Perquè podria ser que menys avions puguin refredar l’atmosfera. O si és cert que menys contaminació atmosfèrica podria significar menys pluja. Tots aquest projectes ajudaran a entendre com la Covida-19 està afectant el medi natural.

Des de l’altre cantó, s’estudia si la pols estacional africana que viatja al Carib entre maig i agost, tindrà algun tipus d’impacte sobre la salut i la mortalitat associada als virus i d’aquesta manera poder-ho extrapolar a altres moviments de partícules. I finalment a través de l’estudi d’imatges que analitzen la humitat, la temperatura i la seva progressió i efectes sobre la pandèmia es farà una predicció matemàtica de com es propaga el virus a través del temps. Quina és la seva dinàmica de propagació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa