MonPlaneta
El Museu de la Ciència i de la Tècnica renova el distintiu Biosphere de sostenibilitat
  • CA
Les voltes de la teulada de l’antiga nau de producció del Vapor Aymerich, Amat i Jover | mNACTEC

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, situat a Terrassa, ha renovat el distintiu “Compromís per la sostenibilitat Biosphere” per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics. La distinció l’atorguen la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Institut de Turisme Responsable. El lliurament dels distintius ha tingut lloc el 4 de març, durant la Jornada Turisme 2019 del Consell Comarcal del Vallès Occidental, una trobada anual del sector públic i privat del turisme de la comarca. Juntament amb el mNACTEC, 20 empreses de la comarca han rebut o renovat el distintiu Biosphere. A la trobada hi han assistit representants municipals, empresaris, universitats, productors i restauradors i ha comptat amb la participació de la consellera delegada de Turisme del Consell Comarcal, Meritxell Lluís, i del Diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Sàmper.

El distintiu vol estendre la cultura de la sostenibilitat a les empreses i els serveis turístics. Es tracta d’un programa desenvolupat per la Diputació de Barcelona, amb el suport de l’Institut de Turisme Responsable, que té com a principal finalitat implementar una gestió més sostenible en tots els agents d’una destinació turística. D’aquesta manera, la Diputació de Barcelona ha impulsat, juntament amb l’Institut de Turisme Responsable i la Cambra de Comerç de Barcelona, una metodologia per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics d’una destinació, públics i privats. Una metodologia que permet adquirir unes habilitats suficients per a la gestió sostenible d’aquests serveis turístics, en estreta relació amb els diferents serveis turístics de la demarcació de Barcelona. Com a resultat d’aquesta implantació voluntària, els serveis turístics que hi participen obtenen el distintiu de “Compromís per la sostenibilitat Biosphere”, anualment renovable.

El mNACTEC és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya i té com a missió mostrar permanentment la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, especialment, la seva implicació i incidència social. La seu del mNACTEC està situada a Terrassa, en un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l’arquitecte Lluís Muncunill i construït entre 1907 i 1908.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa