MonPlaneta
El Museu de les Aigües formarà part de la Xarxa Global de Museus de l’Aigua de la UNESCO
El Museu de les Aigües
El Museu de les Aigües | Agbar

!--akiadsense-->

A partir d’aquest trimestre, el Museu de les Aigües passarà a formar part de la Water Museums Global Network, una xarxa internacional que té com a objectiu conscienciar i promoure nous models de gestió més sostenibles. D’aquesta manera, es converteix en el primer museu de l’esta espanyol en entrar en aquesta xarxa global que es troba sota el paraigües de la UNESCO. La xarxa global de Museus de l’Aigua fomenta la seva activitat en l’educació i la investigació, seguint el fixat en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides i les activitats del Programa Hidrològic internacional de la UNESCO. Creat el 1975, el IHP és l’únic pla intergovernamental dedicat a la recerca de l’aigua, la gestió dels recursos hídrics, l’educació en sostenibilitat i la conscienciació.

El Museu de les Aigües, que enguany celebra el seu 15è aniversari, està ubicat a les instal·lacions de la Central Cornellà d’Aigües de Barcelona, responsables del subministrament d’aigua de gran part de la ciutat de Barcelona i àrea metropolitana i que s’han mantingut en funcionament de manera ininterrompuda des de 1909. El Museu té un ric patrimoni industrial i arquitectònic, en el qual destaca l’històric edifici modernista construït per l’arquitecte Josep Amargós o la recent reconstrucció de la cascada que Antoni Gaudí va dissenyar per la Casa Vicens.

Cascada Gaudí Cornellà
La cascada monumental dissenyada per Antoni Gaudí i, ara, reconstruïda al Museu de les Aigües | Aigües de Barcelona

!--akiadsense-->

Actualment, la Xarxa Global està integrada per més de 60 institucions i té una audiència combinada d’aproximadament 5 milions de visitants per any. Cada institució membre té la seva pròpia visió i un enfocament divers i particular respecte a l’aigua, en relació amb les activitats educatives, culturals i científiques. A més, representen un patrimoni únic, mostrant les diferents cultures de l’aigua que s’han desenvolupat a tot el món: des d’oasis en el desert fins a camps en terrasses, molins d’aigua, vies fluvials, aqüeductes, fonts i artefactes de recol·lecció de pluja.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa