MonPlaneta
‘A la muntanya, deixa’t guiar’ impulsa la contractació de guies a l’Alt Pirineu i Aran
  • CA
Presentació de la campanya ‘A la muntanya, deixa’t guiar’ | Departament de Territori i Sostenibilitat

El director de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), dependent del Departament de Territori i Sostenibilitat, Pere Porta, ha presentat avui la campanya ‘A la muntanya, deixa’t guiar’ que vol impulsar la contractació de guies professionals difonent el valor afegit que aporten a la població que es decideix a descobrir el territori pirinenc mitjançant el senderisme. La campanya aporta 10 motius de pes pels quals val la pena contractar un guiatge:

1. Diversió: Els guies ajuden a passar-ho bé.

2. Comoditat: No cal conèixer l’itinerari.

3. Seguretat: Per afrontar situacions de risc a la muntanya.

4. Aprenentatge: Transmeten coneixements.

5. Reflexió: Ajuden a copsar allò que veiem.

6. Privilegi: Descobreixen detalls i llocs que passarien desapercebuts.

7. Informació: Donen consells sobre què fer i visitar a la destinació.

8. Passió pel territori: Transmeten l’estima pel paisatge, la cultura i la població local.

9. Ocupació: El guiatge crea llocs de treball en zones poc poblades.

10. Preu ajustat: Els serveis no són cars i aporten valor afegit.

Per tal de fer arribar aquests avantatges a la població, el web de la campanya ofereix sis vídeos amb un tast de les activitats guiades que es poden viure arreu de l’Alt Pirineu i Aran (guiatges de muntanya, de fauna, de geologia, de cultura, etc.). Aquests vídeos se sintetitzen en un de resum que permet veure guies en acció i escoltar testimonis de visitants de perfils diversos. D’altra banda, s’ha editat un tríptic amb els 10 motius pels quals val la pena contractar un guiatge, informació sobre els tipus de guiatges i dades pràctiques, que es distribuirà en punts d’informació turística.

El tríptic editat per a donar a conèixer la campanya | Departament de Territori i Sostenibilitat

Des del web de la campanya també es pot accedir a un directori de guies professionals de l’Alt Pirineu i Aran. Aquesta eina de consulta en línia, pionera al nostre país, permetrà als visitants conèixer l’oferta de guies en actiu i filtrar-la segons les comarques on exerceixen, els idiomes que parlen o les especialitzacions temàtiques (muntanya, natura, cultura, etc.). Es preveu que els propers mesos més guies s’afegeixin al directori, contribuint així a la promoció d’aquests professionals.

Aquesta campanya és una iniciativa de l’IDAPA en el marc de la Taula de Camins de l’Alt Pirineu i Aran, que ha comptat amb la col·laboració de guies d’arreu dels Pirineus. La Taula és un grup de treball integrat per una quarantena d’agents públics i privats que actua com a òrgan consultiu i participatiu de l’IDAPA en l’àmbit dels camins i de les activitats respectuoses que els utilitzen. La iniciativa s’ha presentat aquest dimarts en el marc de la jornada L’ecosistema dels guies pirinencs: com enfortir la col·laboració entre els guies i la resta d’agents turístics, que ha tingut lloc a la Pobla de Segur, organitzada per l’IDAPA, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran i la Taula de Camins de l’Alt Pirineu i Aran.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa