MonPlaneta
Una morsa ataca i enfonsa una embarcació de l’Armada Russa
  • CA

Un equip de científics que viatjaven a bord d’una embarcació de l’Armada Russa van haver d’abandonar-la després de ser atacats per una morsa, que va acabar enfonsant l’embarcació. Sortosament, cap dels tripulants va patir danys destacables. L’incident va tenir lloc quan l’Altai, un remolcador de la Flota del Nord de l’Armada Russa, es dirigia a l’arxipèlag de Francesc Josep, a l’Àrtic, transportant investigadors de la Societat Geogràfica Russa.

Per desembarcar, els científics van abandonar l’Altai i van passar a una embarcació més petita. Durant un dels viatges de l’Altai fins la costa, els tripulants va haver de fugir davant d’una morsa femella que, veient amenaçades les seves cries, va llençar-se contra el bot dels investigadors.

Les morses són animals que poden arribar a mesurar gairebé cinc metres de llargada i superar les dues tones de pes i que, a més, poden ser molt agressives si se senten en perill, arribant a matar óssos polars. Gràcies als mariners russos, tot i que a la primera morsa s’hi van afegir alguns exemplars més, els tripulants del bot van poder abandonar-lo i arribar a la costa sans i estalvis tot i que, després de l’atac, l’embarcació es va enfonsar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa