Moren més de 140 balenes a una platja d’Austràlia

Un centenar i mig d'aquests animals van quedar encallades a una platja a l'oest de l'illa. Malgrat els esforços de desenes de persones, només sis van sobreviure.

Balenes encallades a la badia d'Hamelin, a Austràlia

Balenes encallades a la badia d’Hamelin, a Austràlia | Govern d’Austràlia Occidental

A la badia de Hamelin, a uns 300 quilòmetres al sud de Perth (Austràlia), divendres passat els pescadors de salmons que van sortir al matí a treballar a la zona van descobrir que unes 150 balenes s’havien quedat encallades a la platja. Els cetacis, de l’espècie cap d’olla negre d’aleta curta, van intentar ser rescatats tant pels mateixos pescadors que els van descobrir com per personal d’entitats de protecció de la fauna i també per voluntaris.

El mateix divendres a la nit, però, més de 140 balenes ja havien mort, i els animals supervivents van acabar sent només sis, que van poder ser retornats al mar. Les balenes, segons el científics, s’encallen quan estan malaltes o ferides o, a vegades, per errors de navegació a prop de les platges. A vegades, fins i tot, els cetacis envien senyals de socors que poden atreure altres balenes que, sovint, també queden encallades.

Comentaris

    rd350 26 de Març de 2018 10:39
    es podrien morir altres essres que son molt npcius per a la societat i no aquests pobres animalons innocents que no fan cap mal a ningú

Nou comentari