MonPlaneta
Mor l’últim rinoceront de Sumatra que quedava a Malàisia

El rinoceront de Sumatra (Dicerorhinus sumatrensis), l’espècie més petita de rinoceront que existeix, s’ha extingit oficialment a Malàisia. Després que el darrer mascle, Tam, morís a finals de maig d’enguany, ara ha estat el torn del darrer exemplar que quedava, una femella anomenada Iman, que va morir aquest dissabte de càncer a uns vint-i-cinc anys d’edat, acabant definitivament amb la presència de l’espècie al país asiàtic, un dels dos únics indrets del món on vivia aquesta espècie.

Tot i que el seu hàbitat havia arribat a incloure grans parts del continent asiàtic, la situació actual del rinoceront de Sumatra és crítica: es creu que, en estat salvatge, en queden menys d’un centenar d’exemplars que, després de la desaparició de l’espècie a Malàisia, es concentren a les illes del voltant de Sumatra, a Indonèsia.

La pèrdua dels seus hàbitats i la caça furtiva han deixat aquesta espècie al límit de l’extinció fins al punt que, a hores d’ara, l’amenaça més gran per a la seva supervivència ja no són els humans sinó, simplement, la fragmentació de les seves poblacions, que dificulta molt la seva reproducció amb garanties. A això s’hi suma el problema que, si més no a Malàisia, tots els programes de reproducció que es van posar en marxa van fracassar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa