Mor la darrera femella d’una de les espècies de tortuga més rares del món

Només queden tres exemplars de tortuga de closca tova de Xangai i es tem que la pèrdua d'aquesta femella hagi acabat amb les darreres esperances de recuperar-la

Exemplar de tortuga gegant de Xangai

Exemplar de tortuga gegant de Xangai | Wikimedia Commons

El darrer exemplar femella de tortuga de closca tova de Xangai de què es tenia constància va morir aquest passat dissabte al zoològic de Suzhou, a prop de Xangai (la Xina). Aquest fet ha estat, molt probablement, un dels darrers claus del taüt de la seva espècie de què, que se sàpiga, només en queden tres exemplars. Segons explica la premsa local, la tortuga, que es creia que superava els noranta anys d’edat, va morir quan feia poc més de vint-i-quatre hores després que un equip format per experts del zoo de Suzhou i d’altres vinguts de tot el món la sotmetessin a un procediment d’inseminació artificial. Tot i que les autoritats asseguren que el procediment no va tenir cap tipus de complicació, un equip de científics locals i internacionals practicaran l’autòpsia a la tortuga per determinar quines van ser, exactament, les causes de la seva mort.

L’equip del zoològic ha afirmat que va obtenir mostres de teixit dels ovaris de la tortuga i que les conservarà “per a un ús futur”. Actualment, que se’n tingui coneixement, la població de tortugues de closca tova de Xangai s’ha reduit a només tres exemplars: un mascle, que viu al mateix zoo de Suzhou, i dos més que viuen en llibertat a prop de Hanoi, al Vietnam, de què es desconeix el sexe. La Societat per a la Conservació de la Vida Salvatge (WCS) feia temps que considerava la tortuga de closca tova de Xangai l’espècie de tortuga més amenaçada del món, ja que la seva població havia estat delmada gairebé fins l’extinció tant per la caça com per la destrucció dels seus hàbitats.

Comentaris

    JAH 15 d'Abril de 2019 21:04
    Es possible que la majoria de la gent no ho vegi aixi, pero aixo es una perdua irreparable. Equivalent a l'incendi que avui destrueix la catedral de Notre-Dame, aquesta es una obra d'art insustituible. Pero cada forma de vida que s'extingueix es la perdua d'una obra d'art biologica, cada comportament, cada forma, cada color es una manera diferent e irrepetible que l'evolucio ha "dissenyat" per enfrontarse a las probes de la vida. Pero al 99% de la gent nomes li genera indiferencia. Lamentable.
    Lleidatà 15 d'Abril de 2019 22:11
    Quina vergonya pels humans.

Nou comentari