MonPlaneta
Mor el darrer mascle de rinoceront de Sumatra de Malàisia

L’últim mascle de rinoceront de Sumatra que quedava a Malàisia ha mort, segons van informar aquest dilluns les autoritats del pais del sud-est asiàtic. Tal i com explica la cadena britànica BBC a la seva pàgina web, la desparició de Tam, que vivia a una reserva de vida salvatge a l’illa de Borneo, és un cop molt dur per a l’espècie, que es troba en perill crític.

Si tradicionalment havien viscut a grans extensions del sud del continent, a l’actualitat queden molt pocs exemplars en llibertat i, en total, es calcula que n’hi ha menys de 100. A Malàisia, ara, el darrer rinoceront de Sumatra és una femella anomenada Iman. La resta d’exemplars viuen a l’illa de Sumatra, que els dóna nom i on també estan retrocedint a causa de la deforestació i la caça furtiva, que els han posat en aquesta situació tan propera a la desaparició.

Es calcula que Tam tenia més de 30 anys i vivia a la reserva de Borneo des del 2008, quan va ser trobat a prop d’una plantació de palma d’oli. Els intents per fer que es reproduís amb dues femelles que també havien estat capturades van resultat inútils. Segons les autoritats de Malàisia, Tam va morir de vell, tot i que l’autòpsia n’acabarà de determinar les causes de la mort.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa