MonPlaneta
Mor una balena després d’encallar-se a la platja de Cala Millor, a Mallorca

Una balena va morir la matinada de diumenge a Cala Millor, entre els termes municipals de Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera (Mallorca), després de quedar encallada a la sorra. L’animal, un rorqual comú, la segona espècie de cetaci més gran del món després de la balena blava, va arribar a la platja cap a dos quarts d’onze de la nit de dissabte i, en veure’l, alguns vianants van avisar els serveis d’emergències.

Els tècnics del Palma Aquarium que es van desplaçar a Cala Millor van mirar de salvar-li la vida però no hi van poder fer res i va acabar morint cap a les quatre de la matinada. Tot i que se sospita que la causa de la mort podria ser la ingesta de plàstic, aquest dilluns al matí s’ha començat a practicar l’autòpsia al cadàver per treure’n l’entrellat. S’ha instal·lat una carpa a la platja on, per la impossibilitat de retirar un animal de més quinze metres de llarg i unes quatre tones de pes, es durà a terme l’examen.

L’equip que se n’encarrega es compon de biòlegs, veterinaris i tècnics i exploren el cos de l’animal juntament amb personal de la Conselleria de Medi Ambient de les Illes Balears. A les tasques d’autòpsia de la balena també hi participa personal de Barcelona i es desconeix quant de temps durarà l’operació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa