MonPlaneta
El Monstre del Llac Ness podria ser una anguila gegant
  • CA

El Monstre del Llac Ness, una de les criatures més misterioses de la cultura tradicional escocesa i que s’ha fet famós arreu del món, podria no ser altra cosa que anguiles gegants que han anat sent vistes a la zona al llarg de la història, segons afirma un equip de científics neozelandesos que han mirat de catalogar totes les espècies que viuen al llac analitzant-ne mostres d’aigua i buscant-hi ADN.

Si fem cas als seus resultats, han quedat descartats tots els grans animals que s’havien proposat com a explicacions per a les observacions d’aquest famós monstre, com ara que fos un esturió, un tauró, un silur o fins i tot un pleiosaure, un rèptil marí prehistòric extingit fa milions d’anys.

La investigació, que volia millorar el coneixement disponible sobre quins animals i plantes viuen al llac Ness, va trobar, entre d’altres, ADN d’anguiles europees, uns animals que arriben als rius i llacs escocesos quan són juvenils després d’haver nedat durant més de 5.000 quilòmetres des del mar dels Sargassos, la seva zona de cria.

Tot i que tenen en compte la importància del misteri al voltant del mític monstre, els investigadors expliquen que no han trobat proves que donin suport a cap de les possibles explicacions que s’havien proposat al llarg dels anys i que, en canvi, l’abundància d’ADN d’anguila a les mostres els fa pensar que podria ser una anguila gegant, tot i que el material genètic no permet saber-ne la mida. Per a ells, doncs, és una possibilitat real.

Les històries del Monstre del Llac Ness es remunten al segle VI, quan es diu que Sant Columba, un missioner irlandès que va tornar a introduir el Cristianisme a Escòcia durant l’Alta Edat Mitjana, va trobar una bèstia al riu Ness. En temps moderns, les notícies informant d’aparicions de ‘Nessie’, com va ser batejat, van anar apareixent als mitjans de comunicació locals al llarg del segle XX i la popularitat de la criatura va anar creixent, especialment quan van començar a aparèixer possibles fotografies i un munt de falsificacions malintencionades.

Independentment de si els investigadors neozelandesos tenen raó o no a considerar que el Monstre del Llach Ness podria ser, en realitat, res més que una anguila gegant, la veritat és que continuarà sent un dels referents més coneguts de la cultura escocesa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa