MonPlaneta
La monitorització per GPS, una de les darreres esperances del panda vermell
  • CA

A les muntanyes del Nepal, tècnics conservacionistes estan instal·lant localitzadors de GPS a exemplars de panda vermell, un dels mamífers més amenaçats del món, per conèixer més detalls de les pressions a què està sotmès i, d’aquesta manera, mirar d’alleujar-les per tal d’evitar que desapareguin. Actualment, entre l’Himàlaia oriental i el sud-oest de la Xina, només queden uns quants milers d’exemplars d’aquest animal, un dels mamífers evolutivament més diferents que hi ha al món.

De moment s’han col·locat dispositius de localització a deu exemplars, sis femelles i quatre mascles, que a més també estan sent fotografits amb trampes per conèixer més detalls de la seva vida, que seran analitzats per científics, veterinaris, responsables tècnics i polítics del Nepal i un grup conservacionista per mirar d’ajudar-los a continuar existint. De moment, les dades obtingudes sembla que seran molt útils i de fet, en declaracions a la cadena britànica BBC, el director general del Departament de Conservació de Boscos i Sòl del Nepal, Man Bahadur Khadka, ja ha qualificat la mesura de “gran fita en la conservació del panda vermell”, una espècie que està amenaçada, per exemple, per la desforestació, que elimina els seus hàbitats i la seva font de bambú, el seu aliment principal.

Al principi, el seu aspecte va fer pensar als científics que el panda vermell era un familiar proper de l’ós rentador per la seva semblança, especialment pel que fa a les cues anellades de tots dos animals. Més tard es va pensar que era més proper als óssos i, actualment, se’l classifica en una família pròpia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa