MonPlaneta
Moncloa encarrega informes preliminars per activar “el més aviat possible” les ajudes pel temporal
  • CA
El president del govern espanyol Pedro Sánchez | ACN

La reunió entre ministeris convocada aquest dijous per avaluar els danys causats pel temporal Gloria ha acordat encarregar els informes preliminars als diferents departaments per posar en marxa “el més aviat possible” les ajudes estatals per als afectats. Els informes s’analitzaran al Consell de Ministres de dimarts que ve. El president del govern espanyol, Pere Sánchez, que ha presidit la trobada, ha assegurat durant la seva visita a IFEMA que cal actuar amb “decisió i rapidesa” per reconstruir les infraestructures malmeses, restaurar el patrimoni afectat i ajudar els negocis afectats. Sobretot, ha dit, tenint en compte la proximitat amb la Setmana Santa i les afectacions que les pluges han tingut en diversos municipis turístics.

Sánchez s’ha referit també al decret llei aprovat pel Consell de Ministres l’any passat per fer front als desastres naturals. “Vam deixar oberta la seva vigència i això ha de permetre agilitzar els tràmits”, ha dit. A la reunió, que s’ha celebrat a la Moncloa, s’han “constatat” els nombrosos danys humans i materials que ha provocat el temporal i s’ha acordat demanar els informes preliminars als diferents ministeris, que dimarts vinent s’analitzaran al Consell de Ministres. La voluntat és, segons l’executiu espanyol, posar en marxa les ajudes estatals “el més aviat possible”.

Entre elles, hi ha el decret llei aprovat el passat mes de setembre on es va acordar adoptar mesures especials per fer front a catàstrofes naturals, arran del fenomen DANA. Segons ha explicat Sánchez, es va deixar oberta la vigència de la mesura per tal de poder estendre els ajuts a altres situacions com aquesta. Sánchez ha mostrat tota la seva solidaritat amb les persones afectades i ha dit que tenen la determinació d’actuar amb “decisió i rapidesa”. Sobretot, ha dit, tenint en compte que moltes de les zones afectades són turístiques i la Setmana Santa està a tocar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa