Contaminació a Barcelona
Contaminació a Barcelona | M.M.P.

!--akiadsense-->

En un planeta que nota cada vegada més els efectes del canvi climàtic, emprendre mesures per reduir la contribució de cadascú a l’escalfament global, dels ciutadans als Estats passant per les empreses, és molt important, com també ho és reduir la contaminació. Per sort, totes dues coses van força de la mà. Precisament, el Dia Mundial del Medi Ambient d’enguany, que se celebra aquest 5 de juny, s’ha centrat en la necessitat de millorar la qualitat de l’aire, especialment a les ciutats, on són un dels riscos ambientals més grans per a la nostra salut i que afecten especialment els col·lectius més vulnerables, com ara infants, gent grans o persones que pateixen malalties respiratòries. Segons la Societat Europea de Cardiologia, la contaminació atmosfèrica causa la mort de més persones arreu del món que el consum de tabac. De fet, la pol·lució de l’aire fa que l’esperança de vida global es redueixi en un any.

Si bé la nostra acció individual pot marcar una diferència i les administracions públiques també tenen la possibilitat de limitar les emissions, les empreses juguen un paper importantíssim i n’hi ha que ja fa temps que han adquirit un compromís en la lluita contra el canvi climàtic, la reducció de les emissions contaminants i la millora de la qualitat de l’aire a les zones urbanes. Un exemple d’aquestes empreses és Aigües de Barcelona que, conscient de la petjada ambiental que poden tenir les seves activitats, ha treballat perquè, des de 2015, les seves emissions directes i indirectes de gaoss d’efecte hivernacle s’hagin reduit en un 40,6% i, a més, perquè gairebé el 100% de l’energia que fa servir en les diferents fases del cicle de l’aigua sigui verda. De fet, l’empresa és una de les 163 que, a finals de 2018, s’havien adherit al programa d’acords voluntaris per a la reducció d’emissions del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Aigües de Barcelona disposa d’una flota de 120 vehicles totalment elèctrics
Aigües de Barcelona disposa d’una flota de 120 vehicles totalment elèctrics | Agbar

!--akiadsense-->

La companyia, que opera a 23 municipis i abasteix d’aigua gairebé tres milions de persones, ha traduit la seva aposta per la mobilitat sostenible en una flota de 120 vehicles totalment elèctrics, la més gran de l’area metropolitana de Barcelona. A més, també ha realitzat una prova pilot de monitorització mòbil de la contaminació de l’aire a través de la instal·lació de sensors als seus vehicles que recullen dades en temps real sobre la qualitat ambiental. El compromís amb el medi ambient i amb la reducció de la seva contribució al canvi climàtic, íntimament lligat a la seva activitat, també és la força motriu d’un dels seus grans projectes: la conversió de les estacions de tractament d’aigües residuals en biofactories. Aquest model, premiat per les Nacions Unides, té com a objectiu no només mantenir la política de residu zero sinó, a més, que les instal·lacions siguin autosuficients i generin la seva pròpia energia. Al nostre país, la planta d’Aigües de Barcelona al Baix Llobregat serà pionera en aquesta reconversió, que vol reduir encara més la petjada de carboni i millorar l’eficiència energètica de l’empresa.

Infografia Agbar
Aigües de Barcelona ha treballat i continua treballant per reduir les seves emissions i millorar la qualitat de l’aire | Agbar!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa