Parc del Guinardó on s'ubica l'exposició MIrades del verd
Parc del Guinardó on s’ubica l’exposició MIrades del verd

!--akiadsense-->

A la zona del Nen de la Rutlla del Parc del Guinardó de Barcelona, hi ha des d’aquest dissabte una exposició que sota el títol Mirades del Verd mostra l’evolució dels parcs i jardins de la ciutat. La mostra recull l’evolució dels diferents parcs de la ciutat des del segle XIX fins a l’actualitat i és alhora un reconeixement cap als treballadors de Parcs i Jardins que han fet créixer el verd urbà i la ciutadania que l’ha reivindicat

Barcelona compta amb un gran nombre de parcs i jardins a tots els districtes, uns espais pensats per fer una ciutat més habitable, més fresca i amb més bona qualitat de l’aire, i per tant, amb més qualitat de vida per a la ciutadania.

L’exposició està conformada per un conjunt de panells i projeccions digitals per compartir amb la ciutadania la cronologia bàsica dels grans parcs de la ciutat, complementada amb càpsules d’entrevista als actors clau que han participat en la reivindicació i la gestió del verd públic. El 2018-2019 se celebra el centenari del Parc del Guinardó, el primer parc que acollirà aquesta exposició i que és un exemple de la transformació urbana a través del verd i de la implicació ciutadana amb el seu creixement.

Mirades del Verd

!--akiadsense-->

Per aconseguir aquesta millora en la qualitat de vida de la ciutadania, el Govern municipal ha aprovat durant aquest mandat el Programa d’impuls a la infraestructura verda urbana, que defineix com aconseguir una infraestructura verda per afavorir la salut i la qualitat de vida de la ciutadania a partir de l’increment i la millora de les zones verdes a la ciutat.

El pla concreta un conjunt de mesures amb una temporalitat doble: fins a final de mandat, i des del 2019 fins a l’any 2030. I ho fa en tres direccions: augmentar en 44ha les zones verdes, millorar-ne les existents a través de 79 actuacions de naturalització, i donar al ciutadà un rol més actiu en la gestió d’aquestes zones a través d’un procés de corresponsabilització i donant suport i desenvolupant projectes nous. Cal destacar que el verd és una de les principals estratègies d’adaptació que tenen les ciutats per lluitar contra el canvi climàtic, per això la seva promoció s’ha inclòs també en el nou Pla Clima de Barcelona.

Trobareu més informació seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa