MonPlaneta
Mig milió d’euros per millorar la seguretat d’urbanitzacions i nuclis davant d’incendis forestals
  • CA
Treballs a la franja de protecció de la urbanització El Molinot | Aj. Terrassa

A partir d’aquest passat divendres i durant un mes, els ajuntaments poden sol·licitar ajuts per realitzar treballs de tractament de vegetació a les franges de protecció perimetral de les urbanitzacions i nuclis de població dels seus municipis. La situació de les zones urbanes-forestals continua sent una de les principals preocupacions del Departament d’Agricultura, i per això un dels principals objectius és incentivar l’autoprotecció. Així, pensant en la campanya d’estiu 2020, el Departament destinarà mig milió d’euros per millorar la seguretat de les urbanitzacions i nuclis de població davant dels incendis forestals.

Els treballs que se subvencionen consisteixen a aclarir l’estrat arbori i estassar l’estrat arbustiu, en un franja d’almenys 25 metres d’amplada, en els terrenys arbrats i de matoll que envolten les urbanitzacions o nuclis de població. Es respecta un arbre cada sis metres –tenint en compte la mida– i es neteja el sotabosc deixant-hi les espècies que no són inflamables. L’execució de les actuacions s’haurà de fer fins abans del 31 de juliol de 2020, quan començarà la campanya d’estiu. Les franges de protecció perimetral tenen una doble funció: mitigar l’acció d’un foc provinent de la zona forestal per facilitar les tasques d’extinció i, d’aquesta manera, salvaguardar els béns i les persones; i prevenir l’avanç d’un incendi originat dins de la zona urbana i evitar que s’estengui cap a la massa forestal.

En la convocatòria 2019, Agricultura ha atorgat 499.645€ que han permès actuar a 36 municipis i realitzar 116 actuacions en urbanitzacions amb una superfície gestionada d’unes 700 hectàrees. Les mesures de prevenció d’incendis forestals són obligades a totes les urbanitzacions, nuclis de població, edificacions i instal·lacions situades en terrenys forestals o en la franja de cinc-cents metres que els envolta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa