MonPlaneta
Microsoft duplica la seva taxa interna d’emissions per lluitar contra el canvi climàtic
  • CA
Satya Nadella, director general de Microsoft, en una imatge d’arxiu | Leweb Photos (CC)

La multinacional tecnològica Microsoft va anunciar aquest dimarts que duplicarà la seva taxa interna d’emissions, elevant-la fins els 15 dòlars per tona, per pressionar les seves unitats estratègiques de negoci i que prenguin mesures més dràstiques per fer sostenible la seva activitat. Aquesta taxa interna, que va ser introduïda el 2012, es calcula tenint en compte les emissions derivades de l’energia que cada unitat de negoci fa servir per a les seves fàbriques, oficines, centres de dades i, també, per als viatges de negocis en avió dels seus empleats. Així, cada divisió de la companyia es veu obligada a pagar per compensar les seves emissions i, si ho vol evitar, ha de treballar per reduir-les.

Aquesta taxa, que malgrat tot encara és la meitat del preu a què es paga la tona d’emissions al mercat europeu, forma part de l’estratègia de Microsoft d’establir objectius més ambiciosos pel que fa a la lluita contra el canvi climàtic, que inclou aconseguir, de cara a l’any 2023, que el 70% dels seus centres de dades funcionin amb energies renovables. A mesura que el negoci al núvol creix, cosa que passa cada vegada més ràpid, la companyia ha hagut de construir més centres de dades, especialment si, com vol el director general Satya Nadella, orienta cap aquí el seu model de negoci. Si la petjada de carboni de la indústria tecnològica és enorme, ho serà cada vegada més, i la demanda energètica dels centres de dades, que augmenta un 9% cada any, en són una part gens menyspreable.

La seu de Microsoft a Redmond, Estats Units | Via Empresa

De manera més global, les tecnologies digitals també ocupen un lloc molt important en l’emissió global de gasos d’efecte hivernacle, passant d’un 2,5% el 2013 a, probablement, un 4% el 2020, duplicant les de la indústria de l’aviació. En aquest sentit, Microsoft també ha declarat que vol reduir les seves emissions totals en un 75% l’any 2030 i que intensificarà els seus esforços en aquest sentit, fent servir la seva experiència amb la tecnologia per ajudar a mitigar el canvi climatic. Així, s’ha compromès a desenvolupar productes i serveis que facin servir la intel·ligència artificial per reduir la petjada de carboni d’altres empreses, agregant i centralitzant dades al núvol i fent-les públiques per a qui se’n vulgui beneficiar. Segons un estudi, aquesta tecnologia podria reduir les emissions fins a un 4% l’any 2030, cosa que suposaria uns 2.500 milions de tones menys de CO2 o, el que és el mateix, les emissions d’Austràlia, el Canadà i el Japó junts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa